Νέα πρόκληση του Υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας με ελληνική αντιπροσωπεία στο ΝΑΤΟ


 


 

Ο Soylu κατηγόρησε ευθέως την Ελλάδα -αλλά και την Frontex, ζητώντας μάλιστα την κατάργησή της- για συστηματικές επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο

Το μεταναστευτικό επέλεξε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Suleyman Soylu για να αντιπαρατεθεί με την ελληνική αντιπροσωπία την δεύτερη ημέρα της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη.
Κατηγόρησε ευθέως την Ελλάδα -αλλά και την Frontex, ζητώντας μάλιστα την κατάργησή της- για συστηματικές επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, ενώ επανέφερε τα όσα είχε πει την Τρίτη ο Hulusi Αkar, κάνοντας λόγο για ελληνική βοήθεια στο PKK.
Μάλιστα, έφτασε να εμπλέξει την χώρα μας στην υπόθαλψη τρομοκρατών με την Σουηδία και την Φινλανδία - για να προσθέσει μάλιστα ότι τα μέλη του PKK διαθέτουν επίσης γερμανικό και γαλλικό οπλισμό.
Όπως και χθες, πήρε ηχηρή απάντηση από τους Έλληνες βουλευτές.Στη συνεδρίαση μίλησαν ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Σπήλιος Λιβανός, ο Μανούσος Βολουδάκης και η Θεοδώρα Τζάκρη.
Οι Έλληνες βουλευτές ξεκαθάρισαν ότι δεν γίνονται pushbacks στο Αιγαίο - μάλιστα ο Μανούσος Βολουδάκης είπε ότι αυτές τις καταγγελίες τις έχει εξετάσει η Ε.Ε χωρίς να αποδειχτεί το παραμικρό - ενώ κατηγόρησαν την Άγκυρα ότι εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό.
Σε σχέση με τα περί υπόθαλψης τρομοκρατών - και από τη στιγμή που ο Soylu ενέπλεξε μία σειρά χωρών, πέραν της Ελλάδας - οι βουλευτές επισήμαναν στον υπουργό του Erdogan ότι παρουσιάζει μία θεωρία συνωμοσίας της Δύσης εναντίον της Τουρκίας, η οποία δεν ισχύει.
«Εμείς θέλουμε την Τουρκία ως εταίρο, με βάση το διεθνές Δίκαιο και αναρωτιόμαστε τι δουλειά έχετε με εμάς στο ΝΑΤΟ, αν είμαστε μία ομάδα κρατών που υποθάλπουν την τρομοκρατία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βολουδάκης.

www.bankingnews.gr

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.