Ψηφίστηκε από την Βουλή η τροπολογία για το πλαφόν στην αναβολή δικών!!


 

 





Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η τροποποιημένη διάταξη για το πλαφόν στις αναβολές των ποινικών δικών όπως καταρτίστηκε μετά τη συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, με τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρη Βερβεσό και την πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Μαργαρίτα Στενιώτη και τις παρεμβάσεις τουςΟι τροποποιήσεις  

 Αναλυτικά οι νομοτεχνικές τροποποιήσεις στην προωθούμενη τροποποίηση του άρθρου 349 ΚΠΔ αφορούν τα εξής:

α) «Ο σοβαρός λόγος υγείας (που προβάλλεται προς τον σκοπό αναβολής της δίκης) αποδεικνύεται αποκλειστικά με ιατρική πιστοποίηση νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιατρού πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, η ακρίβεια της οποίας ελέγχεται με οποιονδήποτε τρόπο κατά την κρίση του δικαστηρίου».
β) «Το δικαστήριο πριν διατάξει την αναβολή, υποχρεούται να διερευνήσει τη δυνατότητα διακοπής της δίκης. Το δικαστήριο αναβάλλει στη συντομότερη δικάσιμο, η οποία δεν δύναται να υπερβεί τους οκτώ (8) μήνες».
γ) «Για την υποβολή αιτήματος αναβολής που συνίσταται σε κώλυμα του συνηγόρου υπεράσπισης ή υποστήριξης της κατηγορίας λόγω συμμετοχής του σε άλλη δίκη ή διαδικασία, απαιτείται, αυτός που προβάλλει το κώλυμα να προσκομίζει υποχρεωτικά στο δικαστήριο κάθε νομιμοποιητικό, διαδικαστικό ή άλλο έγγραφο, με το οποίο αποδεικνύεται πλήρως, ο λόγος της αναβολής.
Το αίτημα υποβάλλεται μόνο μία φορά.
Κατ’ εξαίρεση, δύναται να υποβληθεί και δεύτερη, στην περίπτωση που το κώλυμα προέκυψε σε χρόνο μεταγενέστερο της πρώτης αναβολής».

Η ανακοίνωση από το δικηγορικό Σώμα«Μετά την ομόθυμη συλλογική παρέμβαση του δικηγορικού σώματος (βλ. τις σχετικές αποφάσεις των θεσμικών συλλογικών οργάνων εδώ: https://bit.ly/3Nnau8x και εδώ: https://bit.ly/3QEC8Ar ), ο Υπουργός Δικαιοσύνης προχώρησε σε νομοτεχνικές βελτιώσεις στη διάταξη, που αφορά την τροποποίηση του άρθρου 349 ΚΠΔ.
Οι βελτιώσεις αυτές, παρότι δεν επιλύουν το σύνολο των προβλημάτων που έχουν επισημανθεί για την απονομή της Δικαιοσύνης, αμβλύνουν τις αρνητικές συνέπειες της αρχικά κατατεθείσης ρύθμισης και προλαμβάνουν σημαντικές ανεπιεικείς καταστάσεις τόσο για τους πολίτες όσο και για τους δικηγόρους» αναφέρει το δικηγορικό σώμα με ανακοίνωση του.

Η δήλωση του κ. Βερβεσού

Επί του θέματος τοποθετήθηκε ο κ. Δημήτρης Βερβεσός, πρόεδρος της Ολομέλειας Δικηγροικών Συλλόγων Ελλάδος και ΔΣΑ δηλώνοντας τα εξής με ανάρτηση του:

«Στους μηδενιστές και στους καταστροφολόγους,στους μάντεις των επικείμενων δεινών του σώματος απαντάμε ΛΥΣΙΤΕΛΩΣ με την ΕΝΩΤΙΚΗ μας δράση, την αγωνιστική μας κατάθεση, τον επιχειρηματικό μας λόγο και την οικοδόμηση συμμαχιών με την κοινωνία
Οι δράσεις μας έχουν κοινωνικό πρόσημο και ουχί συντεχνιακό (εν προκειμενω το δικαίωμα ελευθερης επιλογής δικηγόρου σε υποθέσεις που διακυβεύεται το μείζον αγαθό της προσωπικής ελευθερίας του πολιτη)
Με την ίδια στάση μας αντιμετωπίσαμε την υποχρεωτική μας ένταξη στο ΓΕΜΗ,(η οποία τελικά δεν εμφιλοχωρησε),την αύξηση της δικηγορικής ύλης, την προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών του Ν.4738/21, την παρέμβασή μας στο ζήτημα της ρήτρας αναπροσαρμογής ηλεκτρικής ενέργειας κοκ.
Συνεχί-ζούμε ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ,αφήνοντας πίσω τους ριψάσπιδες και τις Κασσάνδρες».


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.