Βαρυμπόμπη: Καμιά αποζημίωση για τα καμένα σπίτια


Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε μέσα στην εβδομάδα ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Βαρυμπόμπης και πυρόπληκτος Δημήτρης Κουτλής.

Δέκα μήνες μετά την πυρκαγιά δεν έχει δοθεί καμιά αποζημίωση στους ιδιοκτήτες των 30 καμένων σπιτιών, που δεν έχουν καν κατεδαφιστεί, ενώ δεν έχουν απομακρυνθεί ακόμα ούτε τα καμένα δέντρα. «Δεν έχει δοθεί άδεια κατεδάφισης των σπιτιών. Οπότε δεν γίνεται ούτε ανοικοδόμηση ούτε τίποτα. Εδωσαν μια μικρή αποζημίωση στην αρχή και μετά έμεινε στάσιμη η κατάσταση. Ολα πάνε πολύ αργά» περιέγραψε ο κ. Κουτλής.

Ο πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί αμέσως την καμένη περιοχή, στις 4 Αυγούστου, και είχε δηλώσει on camera: «Θα ξεκινήσει άμεσα η δουλειά της καταγραφής των ζημιών. Τα σπίτια θα ξαναφτιαχτούν και το δάσος με τον χρόνο θα ξαναγίνει».

dimokratia.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.