Απαράδεκτη η πολιτική ίσων αποστάσεων από την Γερμανία!!Θεωρεί απλώς αντιπαραγωγική και λάθος την επίθεση της Τουρκίας προς την Ελλάδα!


 


  Με μία δήλωση που τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ προσπαθούν να το περάσουν ως μεταστροφή της πολιτικής των «ίσων αποστάσεων», ο εκπρόσωπος του Γερμανού καγκελάριου Ό.Σολτς, Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, χαρακτηρίζει απλά αντιπαραγωγική και λάθος την παραβίαση των ελληνικών συνόρων από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στα μισά νησιά του Αιγαίου.

Πρόκειται για γερμανική ντροπή που δικαιώνει όσους υποστηρίζουν ότι ουδέποτε η Γερμανία θα κάνει έστω και ένα υπαινιγμό κατά της Τουρκίας ότι κι αν συμβεί.

Και βέβαια η φράση του Ο.Σόλτς ότι δε γίνεται ανεκτό από την γερμανική κυβέρνηση να αμφισβητείται η ακεραιότητα της Ελλάδας είναι επιεικώς αόριστη και ελάχιστα έως καθόλου καταδικαστική του τουρκικού ρεβισιονισμού αφού δεν τολμά να κατονομάσει ποιος αμφισβητεί την ακεραιότητα της Ελλάδας.


Ο εκπρόσωπος του καγκελάριου Όλαφ Σολτς ρωτήθηκε από ελληνικό μέσο για τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης απέναντι στην Άγκυρα, με αφορμή την τακτική που ακολουθεί κατά της Ελλάδας, καθώς και τι είπαν ο Γερμανός καγκελάριος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το συγκεκριμένο ζήτημα στη χθεσινή τους συνάντηση στις Βρυξέλλες.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ο καγκελάριος (Όλαφ Σολτς) είναι της άποψης ότι ειδικά σε αυτή την τρέχουσα κατάσταση, επιβάλλεται όλοι οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ να είναι ενωμένοι, να απέχουν από προκλήσεις μεταξύ τους.

Η παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου και η υπέρπτηση ελληνικών νησιών δεν είναι σωστή.

Και φαίνεται αντιπαραγωγικό και ενάντια στο πνεύμα της Συμμαχίας το να κλείνεις την πόρτα σε συνομιλίες με άλλους συμμάχους».

Παράλληλα πρόσθεσε: «Είναι προς το συμφέρον όλων μας να συμπεριφερόμαστε μεταξύ μας στη Συμμαχία με σεβασμό και να φροντίζουμε για καλές και ανθεκτικές σχέσεις. Για αυτό το θέμα πρέπει να είναι να επιδιώκονται από κοινού λύσεις για ανοιχτά ζητήματα μέσω διαλόγου και στο πνεύμα της καλής γειτονίας».


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.