Διάσκεψη για τη Λιβύη χωρίς την Ελλάδα


Διάσκεψη για τη Λιβύη , οργανώνει η Ιταλία στη Ρώμη στις 22 Ιουνίου, με την Ελλάδα να είναι απούσα. Στη διάσκεψη έχουν προσκληθεί οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Τουρκία και η Αίγυπτος, με στόχο την εξεύρεση λύσης στη λιβυκή κρίση, η οποία παρουσιάζει σημάδια κλιμάκωσης.

Το γεγονός ότι δεν προσκαλείται η Ελλάδα είναι ένα πρόβλημα και δεν είναι το μοναδικό.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Nova , στόχος της Διάσκεψης είναι να υπάρξει σύγκλιση απόψεων μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας για τη Λιβύη. Κάϊρο και Άγκυρα βρίσκονται σε αντιπαράθεση στη Λιβύη και υπήρχαν υπόνοιες ότι την καταστροφή τουρκικών uav στο έδαφος της Λιβύης την είχαν κάνει και αιγυπτιακά Rafale.

Η Τουρκία εδώ και πολύ καιρό προσπαθεί να εξομαλύνει τις σχέσεις της με την Αίγυπτο. Αν το κατορθώσει , τότε θα υπάρχει ένα ζήτημα για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, σε μία περιοχή που δεν καθορίστηκε με την ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία. Μια περιοχή στην οποία βρίσκεται και το Καστελόριζο.

Υπενθυμίζουμε ότι η περιοχή ανατολικά του 28ου μεσημβρινού έχει μείνει «ανοιχτή» και παρά τις «γκρίνιες» η Τουρκία δεν παραβίασε ούτε μια φορά αυτό το όριο στις 82 ημέρες που …ο αέρας το παράσερνε σε ύδατα ελληνικών συμφερόντων.

Αν η Τουρκία και Αίγυπτος «τα βρουν» στο θέμα της Λιβύης η διαδικασία επαναπροσέγγισης τους θα διευκολυνθεί πολύ.

militaire.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.