Κύπρος: Τεράστια πυρκαγιά στα Κατεχόμενα - Εκκενώθηκαν χωριά


Τεράστια πυρκαγιά μαίνεται για τρίτο 24ωρο στα Κατεχόμενα της Κύπρου, η οποία βρίσκεται εκτός ελέγχου και απειλεί κατοικημένες περιοχές, οι οποίες εκκενώνονται.

Δύο χωριά, το Φλαμούδι και τα Άρδανα, εκκενώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στα Κατεχόμενα για λόγους ασφαλείας, καθώς οι φλόγες είχαν πλησιάσει πολύ κοντά σε κάποια σπίτια. Ο «κοινοτάρχης» στο Φλαμούδι δήλωσε, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ότι οι φλόγες βρίσκονταν μόλις 500 μέτρα από τα πρώτα σπίτια του χωριού νοτίως.

Οι κάτοικοι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία στον κατεχόμενο Δαυλό, ενώ ο Τουρκοκυπριακός Σύνδεσμος Ξενοδόχων ανακοίνωσε ότι, εάν χρειαστεί, θα φιλοξενήσουν κατοίκους της περιοχής σε καταλύματα που έχουν μέλη τους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τετάρτη οι κατοχικές αρχές ανέφεραν πως η φωτιά κατέκαψε 5.000 με 5.500 στρέμματα.

Στη μάχη της πυρόσβεσης έχει μπει και η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία έστειλε αεροσκάφη να συνδράμουν στην πυρόσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή της Καντάρας.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο της Κύπρου, το Τμήμα Δασών έλαβε αίτημα βοήθειας για υποστήριξη της προσπάθειας κατάσβεσης της μαινόμενης φωτιάς στην Καντάρα. Αξιολογώντας το συγκεκριμένο αίτημα, το Τμήμα Δασών αποφάσισε να στείλει δύο αεροσκάφη. 

Στην κατάσβεση της φωτιάς συνδράμουν η Τουρκία και ο ΟΗΕ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι ισχυροί άνεμοι συνετέλεσαν στην αύξηση της έντασης της πυρκαγιάς.

Δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα μεταγωγικό στέλνει την Πέμπτη η ισραηλινή κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά, σύμφωνα με ισραηλινές διπλωματικές πηγές. Την απόφαση έλαβαν από κοινού ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ, ο υπουργός Εξωτερικών Γιαΐρ Λαπίντ και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Όμερ Μπαρ-Λεβ, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.