Ελληνικά ομόλογα ,,,,στα ύψη οι αποδόσεις τους με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η προσφυγή της χώρας στις χρηματαγορές


 Εντονες ανησυχίες στην αγορά και στο κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο προκαλεί η συνεχιζόμενη καταβύθιση των ελληνικών ομολόγων, που φέρνει τις αποδόσεις τους στα υψηλά τετραετίας, καθιστώντας ουσιαστικά αδύνατη την προσφυγή της χώρας στις χρηματαγορές για δανεισμό με ομόλογα.

Τα ελληνικά κρατικά χρεόγραφα ακολουθούν σήμερα την πορεία του ΧΑ, που "βουλιάζει" σήμερα, καταγράφοντας ετεροχρονισμένα τις απώλειες τις οποίες απέφυγε χθες - ημέρα γενικευμένης πτώσης των αγορών - επειδή ήταν κλειστό.


Ενώ τα ομόλογα των άλλων χωρών της Ευρωζώνης ανακάμπτουν ή κινούνται σταθεροποιητικά, τα ελληνικά "ρίχνονται στον... Καιάδα" σε ένα πραγματικό sell off. Η απόδοση του 10ετούς εκτοξεύεται περίπου 11 μονάδες βάσης πάνω από το κλείσιμο της Παρασκευής και διαμορφώνεται αυτή την ώρα σε  5,53% στις πλατφόρμες διεθνών συναλλαγών. Νωρίτερα είχε προσεγγίσει το 4,56%.

Ως ένδειξη αυξανόμενων ανησυχιών για τις μεσοβραχυπρόθεσμες δημοσιονομικές προοπτικές της χώρας ερμηνεύεται η πορεία του 5ετούς ελληνικού ομολόγου: Η απόδοση του  ανεβαίνει αυτή την ώρα κατά 22,5(!) μονάδες βάσης, στο 3,45%, ενώ νωρίτερα είχε καταγράψει 3,50%!

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.