Πρώτος γύρος εκλογών στην Γαλλία..Μάχη στήθος με στήθος Μακρόν Μελανσόν!!


 

 


 ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΛΕΠΕΝ .. ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΜΑΚΡΟΝ ΓΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

 
Με οριακό προβάδισμα φαίνεται να προηγούνται οι υποψήφιου του Μελανσόν έναντι του Μακρόν στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία δείχνουν ότι θα πρόκειται για μια μάχη στήθος με στήθος ανάμεσα στους υποψήφιους του Μελανσόν και του Μακρόν.

Ο γαλλικός Τύπος δίνει ισοψηφία για το Ensemble του Μακρόν και τη Nupes του Μελανσόν. Ειδικότερα η παράταξη του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και η παράταξη του Ζαν Λικ Μελανσόν εμφανίζονται με ποσοστό 25,2% να αγωνίζονται ποια θα βγει πρώτη με διαφορά στήθους στις σημερινές βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός France2.

Στην τρίτη θέση έρχεται το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν με 18,9%, ενώ την τέταρτη θέση φέρεται να καταλαμβάνουν οι Ρεπουμπλικανοί με 13,7%. Σύμφωνα με τον ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο, σε έδρες η παράταξη Μακρόν εμφανίζεται πρώτη, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο πως θα έχει την πλειοψηφία.

Σε exit poll, όμως, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο συνασπισμός της Αριστεράς υπό τον Ζαν Λικ Μελανσόν έρχεται πρώτος με 26,20% έναντι 25,80% της παράταξης του Εμανουέλ Μαρόν. Σύμφωνα με το ίδιο exit poll, ποσοστό 19,10% λαμβάνει το κόμμα της Μαρίν Λε Πεν, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι 11,10% και τα υπόλοιπα κόμματα ποσοστό κάτω του 5%.
Το βλέμμα στον δεύτερο γύρο

Καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον δεύτερο γύρο και στο εάν ο Μακρόν θα καταφέρει να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία στην γαλλική εθνοσυνέλευση. Βάσει των δημοσκοπήσεων που δημοσιεύουν τα γαλλικά ΜΜΕ ο Μακρόν φαίνεται πως θα κερδίσει στον δεύτερο γύρο, χωρίς ωστόσο να είναι καθαρό εάν θα καταφέρει να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.