ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΙΣΧΥΡΟ ΣΕΙΣΜΟ 6,1



 ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ...ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΙΣΧΥΡΟ ΣΕΙΣΜΟ 6,1 

Η Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών ΠΟΥ σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη στο Αφγανιστάν σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS), το επίκεντρο ήταν περίπου 44 χιλιόμετρα από την πόλη Khost στο Αφγανιστάν και ήταν σε βάθος 51 χιλιομέτρων
.
Τουλάχιστον 300 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον ισχυρό σεισμό των 6,1 βαθμών, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών.


Οι περισσότεροι θάνατοι εντοπίζονται στην επαρχία Πακτίκα, όπου 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 250 τραυματίστηκαν, δήλωσε ο Μοχάμαντ Νάσιμ Χακάνι, επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών των Ταλιμπάν.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν αναφορές για νεκρούς στις ανατολικές επαρχίες Νανγκαρχάρ και Χοστ, ενώ οι αρχές συνεχίζουν την αποτίμηση των ζημιών.


Οι δονήσεις έγιναν αισθητές σε περισσότερα από 500 χιλιόμετρα σε Αφγανιστάν, Πακιστάν και Ινδία, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το οποίο επικαλείται το Reuters.


Υπάρχουν αναφορές για νεκρούς και στις ανατολικές επαρχίες Νανγκαρχάρ και Χοστ.

«Δυστυχώς, χθες το βράδυ σημειώθηκε ισχυρός σεισμός σε τέσσερις περιοχές της επαρχίας Πακτίκα, ο οποίος σκότωσε και τραυμάτισε εκατοντάδες συμπατριώτες μας και κατέστρεψε δεκάδες σπίτια», έγραψε στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπιλάλ Καρίμι. «Καλούμε όλες τις υπηρεσίες βοήθειας να στείλουν αμέσως ομάδες στην περιοχή για να αποτραπεί περαιτέρω καταστροφή», πρόσθεσε.


Οι πληροφορίες σχετικά με το σεισμό και τα θύματα είναι ελάχιστες, καθώς το Αφγανιστάν μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν έχει σε μεγάλο βαθμό απομακρυνθεί από τη διεθνή κοινότητα.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.