Αβάνα.Ισχυρή έκρηξη στο ξενοδοχείο SARATOGA στην πρωτεύουσα της Κούβας!! Νεκροί καί τραυματίες!!


 

 




Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο Saratoga στο κέντρο της Αβάνας, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων, πολλούς τραυματίες και μεγάλες υλικές ζημιές, σύμφωνα με κουβανικά μέσα ενημέρωσης. Ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ έσπευσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο βομβιστικής επίθεσης, με το επικρατέστερο σενάριο να αποδίδει την έκρηξη σε διαρροή αερίου.

    Vídeo a segundos de la explosión del Hotel Saratoga de La Habana.
    "caminabamos en la acera alrededor de la Plaza, oimos un gran ruido y cuando volteamos, vemos que sale un carro de la humareda y gente saliendo y corriendo" cortesía#HotelSaratoga #LaHabana pic.twitter.com/nyUMOkx0XJ
    — ROOUTEK (@ROUTEK) May 6, 2022

Οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Granma, η εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, δείχνουν ένα κτίριο που μοιάζει «βομβαρδισμένο», με γκρεμισμένους τοίχους. Σε μια φωτογραφία φαίνεται μία σορός σκεπασμένη με λευκό σεντόνι.

Σωστικά συνεργεία έσπευσαν στον τόπο της καταστροφής, ενώ η αστυνομία απέκλεισε τους γύρω δρόμους και το ιστορικό Καπιτώλιο.

Το πεντάστερο ξενοδοχείο, με τα 96 δωμάτια και την πισίνα στην οροφή, ανακαινίστηκε από μια βρετανική εταιρεία μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και επί σειρά ετών φιλοξένησε αξιωματούχους ξένων χωρών και διασημότητες που επισκέπτονταν την Κούβα.

Μετά την χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας, το ξενοδοχείο Saratoga επρόκειτο να επαναλειτουργήσει σε τέσσερις ημέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση στη σελίδα του στο Facebook.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.