Τουλουπάκη: «Το σκάνδαλο Novartis προκάλεσε ζημιά στον προϋπολογισμό όλης της ΕΕ»«Το σκάνδαλο Novartis δεν έβλαψε μόνο τον προϋπολογισμό της Ελλάδας για την υγεία, αλλά τον προϋπολογισμό ολόκληρης της Ε.Ε.» επισημαίνει σε συνέντευξή της στον ενημερωτικό ιστότοπο Euractiv και τον δημοσιογράφο Σαράντη Μιχαλόπουλο, η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η κυρία Τουλουπάκη ,η Novartis πετυχαίνοντας υψηλές τιμές στην Ελλάδα, κατόρθωσε να έχει υπερκέρδη και στις άλλες χώρες-μέλη καθώς η Ελλάδα ήταν η χώρα αναφοράς για τον καθορισμό των τιμών των φαρμάκων σε ολόκληρο το μπλοκ.

«Θα το θέσω πολύ απλά: εάν τα κράτη μέλη, λόγω αδικαιολόγητων αυξημένων τιμών, είχαν αυξήσει τις φαρμακευτικές δαπάνες, οι οποίες βαρύνουν αντίστοιχα τους εθνικούς τους προϋπολογισμούς, αυτές οι χώρες θα κατέβαλλαν αυτόματα μειωμένη συνεισφορά στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. και, ως εκ τούτου, στον προϋπολογισμό της Ένωσης. Ο προϋπολογισμός και τα οικονομικά του συμφέροντα βλάπτονται».

Και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα ήταν χώρα αναφοράς στον καθορισμό των τιμών, όχι μόνο σε κράτη-μέλη της Ε.Ε. αλλά και σε τρίτες χώρες. Εφόσον λοιπόν, μέσω των αθέμιτων παροχών της εταιρείας προς τα πρόσωπα που καθορίζουν τις τιμές στην Ελλάδα, η εταιρεία πέτυχε αυξημένες τιμές των προϊόντων της στη χώρα μου, πέτυχε αυτόματα “μαγειρεμένες” τιμές σε εκείνες τις χώρες που χρησιμοποιούσαν τις τιμές στην Ελλάδα ως βάση αναφοράς».

Για τη διωξή της, παρά το γεγονός ότι ήταν η επικεφαλής της έρευνας της δικαιοσύνης για το σκάνδαλο, η Ελένη Τουλουπάκη επισημαίνει ότι ήταν αντίποινα, γιατί η έρευνα «διατάραξε το πολιτικοοικονομικό σύστημα της χώρας».

Όπως είπε, το σκάνδαλο Novartis έθιξε «ένα πολιτικοοικονομικό σύστημα με ισχυρές δομές», το οποίο «κινητοποιήθηκε αμέσως εναντίον μας για να εξουδετερώσει την έρευνα και να τιμωρήσει εμένα και τους συναδέλφους μου εισαγγελείς, καθώς και δημοσιογράφους που ερευνούσαν την υπόθεση».


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.