Η Fed ανακοίνωσε οτι θα πιέζει μέχρι να υποχωρήσει ο πληθωρισμόςΟ πρόεδρος της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ δήλωσε  ότι κανείς δεν θα πρέπει να αμφισβητεί την αποφασιστικότητα της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ να μειώσει τον πληθωρισμό από τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκαετιών και αυτό μπορεί να περιλαμβάνει και την αύξηση των επιτοκίων σε περιοριστικά επίπεδα, αν χρειαστεί.

"Αυτό που χρειάζεται να δούμε είναι να υποχωρεί ο πληθωρισμός με ξεκάθαρο και πειστικό τρόπο και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε μέχρι να το δούμε", ανέφερε ο διοικητής της Fed μιλώντας σε εκδήλωση της Wall Street Journal, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

"Αν αυτό περιλαμβάνει το να κινηθούμε πέρα από τα ευρέως νοούμενα επίπεδα του ουδέτερου, δεν θα διστάσουμε καθόλου να το κάνουμε", πρόσθεσε.

Η κεντρική τράπεζα έχει ήδη αυξήσει τα επιτόκια της κατά 75 μονάδες βάσης συνολικά στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις [25 μ.β. και άλλες 50 μ.β.] ενώ έχει προαναγγείλει άλλες δύο αυξήσεις κατά 50 μ.β. την κάθε φορά για τις επόμενες δύο συνεδριάσεις τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Ο διοικητής της Fed επιβεβαίωσε αυτές τις προβλέψεις σήμερα, σημειώνοντας ότι "αν οι επιδόσεις της οικονομίας είναι αυτές που περιμένουμε, τότε αυτό είναι κάτι που θα είναι στο τραπέζι".

Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 8,3% τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε πρόσφατα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Αυτό ήταν λίγο χαμηλότερα από την ετήσια αύξηση του Μαρτίου κατά 8,5% που ήταν το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών.

"Η αμερικανική οικονομία είναι ισχυρή και πιστεύουμε ότι είναι σε καλή θέση να αντέξει μια λιγότερο διευκολυντική νομισματική πολιτική", ανέφερε ο Πάουελ.

Σημείωσε μάλιστα ότι "υπάρχουν αρκετές διαφορετικές διαδρομές για να έχουμε μια.. κάπως ομαλή προσγείωση". Όπως εξήγησε αυτό θα είναι κάπως σαν μια λίγο απότομη κάθοδο ενός αεροπλάνου, κάτι που σίγουρα έχουν βιώσει όσοι ταξιδεύουν συχνά.

Ο κεντρικός τραπεζίτης προειδοποίησε πάντως ότι "μπορεί να υπάρξει λίγος πόνος" για τους Αμερικανούς, καθώς η Fed θα εφαρμόζει την πολιτική της για τη μείωση του πληθωρισμού. Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.