Η Τουρκία πανηγυρίζει για την «αλλαγή στάσης των ΗΠΑ» που άναψε πράσινο φως για τα F-16


Οι Τούρκοι πανηγυρίζουν για την είδηση που αποκάλυψε η Wall Street Journal, για την πρόθεση Μπάιντεν να ανάψει πράσινο φως για τον εκσυγχρονισμό των F-16 της αεροπορίας τους.

Στην Τουρκία, η είδηση μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ, σημειώνοντας ότι «ο Τζο Μπάιντεν έδωσε το πράσινο φως και είπε ταμάμ», δηλαδή είπε εντάξει αυτή τη φορά στην Τουρκία, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του OPEN, Μαρία Ζαχαράκη.

«Επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας και ανακούφισης μετά τις απανωτές αρνήσεις του Τζο Μπάιντεν για κάθε θέμα, ακόμα και για μια συνάντηση με τον Ερντογάν. Ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε και ένα ναι στην Τουρκία, αυτό εδώ», όπως σχολίασαν.

Για την Άγκυρα, η κίνηση Μπάιντεν, αποτελεί έμπρακτη στροφή από τις ΗΠΑ, που αποτελεί μια ευνοϊκή εξέλιξη για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Αν και πρόκειται για συμβιβασμό, καθώς η Αμερική δεν δίνει στην Άγκυρα μαχητικά F-35, αλλά ακόμη και για τα F-16 o Τούρκος πρόεδρος κινούσε Γη και ουρανό», σημείωσε η Μαρία Ζαχαράκη.

Μάλιστα το τελευταίο διάστημα, η Τουρκία έχει στείλει αντιπροσωπεία στην Ουάσιγκτον για να πείσει το Κογκρέσο να πει το «ναι στην πώληση» των αμερικανικών F-16.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται στο «παρά πέντε» της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Μάλιστα, μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, στις 18 Μαΐου θα μεταβεί και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου για να συναντήσει τον Άντονι Μπλίνκεν.

militaire.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.