Η Ρωσία κατηγορεί τη Δύση ότι πυροδότησε την παγκόσμια επισιτιστική κρίση


Οι δυτικές χώρες έχουν πυροδοτήσει μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση επιβάλλοντας στη Ρωσία τις αυστηρότερες κυρώσεις στη σύγχρονη ιστορία, ισχυρίστηκε το Κρεμλίνο.

«Η Ρωσία ήταν πάντα ένας αρκετά αξιόπιστος εξαγωγέας σιτηρών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Δεν είμαστε η πηγή του προβλήματος. Η πηγή του προβλήματος που οδηγεί στην παγκόσμια πείνα είναι αυτοί που επέβαλαν κυρώσεις εναντίον μας και οι ίδιες οι κυρώσεις».

Η Ρωσία και η Ουκρανία μαζί αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τρίτο των παγκόσμιων προμηθειών σίτου.

Η Ουκρανία είναι επίσης σημαντικός εξαγωγέας καλαμποκιού, κριθαριού, ηλιέλαιου και κραμβέλαιου, ενώ η Ρωσία και η Λευκορωσία -η οποία έχει υποστηρίξει τη Μόσχα στον πόλεμο και είναι επίσης υπό κυρώσεις- αντιπροσωπεύουν πάνω από το 40% των παγκόσμιων εξαγωγών της θρεπτικής ποτάσας της καλλιέργειας.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν αναφέρει ότι 36 χώρες βασίζονται στη Ρωσία και την Ουκρανία για περισσότερες από τις μισές εισαγωγές σιταριού, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τις φτωχότερες, μεταξύ των οποίων ο Λίβανος, η Συρία, η Υεμένη, η Σομαλία και η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε ότι βρισκόταν σε επαφή με τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια προσπάθεια να αποκατασταθούν οι εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία καθώς επιδεινώνεται η παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ανέφερε το Κρεμλίνο, συμφώνησε επίσης με την εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών ότι ο κόσμος μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με μια επισιτιστική κρίση που θα μπορούσε να προκαλέσει λιμό.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.