Άμεση απειλή του Πρόεδρου του Μεξικού για αποχή από την Σύνοδο των Αμερικανικών κρατών εάν δεν προσκληθούν όλες οι χώρες της Αμερικανικής Ηπείρου!!


 


Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Ο πρόεδρος του Μεξικού Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ δήλωσε σήμερα ότι δεν θα παραστεί στη Σύνοδο της Αμερικής που θα φιλοξενήσουν οι ΗΠΑ τον Ιούνιο εάν δεν προσκληθούν όλες οι χώρες της ηπείρου και προειδοποίησε ότι θα στείλει στη θέση του τον υπουργό Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ.

Κατά την τακτική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Λόπες Ομπραδόρ, λίγες ημέρες μετά το ταξίδι του στην Αβάνα, σημείωσε ότι η απουσία του από τη Σύνοδο αυτή που θα διεξαχθεί στο Λος Άντζελες είναι απίθανο να προκαλέσει εντάσεις με τις ΗΠΑ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι δεν είναι πιθανό να προσκληθούν στη σύνοδο η Νικαράγουα, η Κούβα και η κυβέρνηση του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

"Αν αποκλειστούν, αν δεν προσκληθούν όλοι, θα πάει ένας εκπρόσωπος της μεξικανικής κυβέρνησης, όχι όμως και εγώ", είπε ο Λόπες Ομπραδόρ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.