Ελευθερία του Τύπου: Η Ελλάδα τελευταία χώρα στην ΕΕ


Μεγάλη πτώση, 38 θέσεων, σημείωσε η Ελλάδα σε σχέση με πέρυσι σε ό,τι αφορά την ελευθερία του Τύπου, καθώς βρίσκεται στην 108η θέση σε σύνολο 180 χωρών.

Η χώρα μας βρίσκεται στην 108η θέση (από την 70ή πέρυσι), σύμφωνα με τους σχετικούς δείκτες που παρακολουθούν και δημοσιεύουν ετησίως οι «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα».

Το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας έκθεσης, η Ελλάδα βρίσκεται χαμηλότερα από χώρες όπως το Μπουρουντί, η Γκαμπόν, η Μποτσουάνα, η Μογγολία κι άλλες.

Συνολική αξιολόγηση: 108η (από 70ή το 2021)
128η στον δείκτη ασφάλειας
113η στον οικονομικό δείκτη
103η στον κοινωνικό δείκτη
72η στον πολιτικό δείκτη
70ή στον νομικό δείκτη

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ήρθε να επιβεβαιώσει τα σοβαρά προβλήματα για την Ελευθερία του Τύπου στη χώρα μας. Στην ανάρτηση της είδησης της έκθεσης των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, το κρατικό πρακτορείο του οποίου αρμόδιος είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και το Μέγαρο Μαξίμου «έπαιξε» την είδηση χωρίς την παραμικρή αναφορά στην Ελλάδα.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.