«Η ευκαιρία που δίνει ο Ερντογάν στον Μητσοτάκη» και που δεν δείχνει διατεθειμένος να εκμεταλλευθεί-Ι.Μάζης


Ο Δρ Ιωάννης Μάζης Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών στο δελτίο Kontra News 10 με τον Γιώργο Μελιγγώνη και μίλησε για την «ευκαιρία που δίνει ο Ερντογάν στον Έλληνα πρωθυπουργό» .Την οποία δεν δείχνει διατεθειμένος να «αρπάξει» , θα σχολιάσουμε εμείς.

Οπως είπε ο κ.Μάζης, οι παραβιάσεις εντός του Εθνικού Εναέριοu Χώρου στην Αλεξανδρούπολη από Τουρκικά F-16, ήταν μήνυμα από τον Ερντογάν προς τις ΗΠΑ, που ήθελε να δείξει ότι δεν είναι ασφαλής η βάση και ότι η Αμερική επέλεξε λάθος σύμμαχο. Επίσης οι δηλώσεις Τούρκου προέδρου κατά του Έλληνα πρωθυπουργού θέλουν να δείξουν ότι δεν σκοπεύει να συζητήσει αλλά ότι θέλει να ακολουθήσει το πρόγραμμά του.

Ως απάντηση για τα παραπάνω ο καθηγητής είπε ειδικότερα “Αυτή την στιγμή, ο Ελλην Πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης, έχει μια  θαυμάσια ευκαιρία να την προτάξει απέναντι σε όλους τους συμμάχους. Να πει ότι παρά το γεγονός ότι εσείς επιθυμείτε – διάβαζε πιέζετε – για έναν έντιμο διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, Η Τουρκία έχει αποκλείσει κάθε δυνατότητα για έναν τέτοιο διάλογο και δυστυχώς εγώ είμαι υποχρεωμένος να υπερασπίσω την εθνική μου και εδαφική κυριαρχία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και η πρώτη κίνηση στην οποία να προβεί η κυβέρνηση είναι ότι στην επόμενη παραβίαση ή υπέρπτηση από drones να τα κατεβάσει επι τόπου, ούτως ώστε να στείλει ένα μήνυμα, όχι προς την Τουρκία, αλλά προς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ”





Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.