ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΣΚΑΣ:Βόμβες από τον Πρόεδρο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα ,δίκες με σκηνές ντροπής στα δικαστήρια!


 

 




Μέχρι και το 2016 λάμβαναν χορηγίες από Τράπεζες, λόγος για τον οποίο κατατέθηκε και ερώτηση στη Βουλή…

…Προεδρείο

Καταθέσαμε ήδη από το 2014 πρόταση με την  οποία ζητούσαμε να απαγορευτεί σε κάθε δικαστικό λειτουργό η κατάληψη δημόσιας θέσης, μετά την αφυπηρέτησή του από το Δικαστικό Σώμα. Την πρόταση αυτή την επαναλαμβάνουμε σε κάθε Υπουργό Δικαιοσύνης. Η θέση μας αυτή υιοθετήθηκε με μεγάλη πλειοψηφία τον Δεκέμβριο του 2018 και από την ΓΣ της Ένωσης, την οποία εξακολουθεί να μην σέβεται η μειοψηφία του ΔΣ…”

Στην επιστολή του αναφέρεται εκτενώς στα προβλήματα της Δικαιοσύνης που δεν αφορούν το παρόν ρεπορτάζ.Μένουμε στα προηγούμενα.

Υπάρχει πιό ευθεία καταγγελία του εναγκαλισμού των δυο εξουσιών;

Σκηνή;. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει και η πλειοψηφία της Βουλής ψηφίζει μια εν ενεργεία δικαστική λειτουργό ως πρόεδρο της Δημοκρατίας.Μέχρι και την εκλογή της χειριζόταν ως δικαστίνα υποθέσεις που αφορούν καίρια την πολιτική και ,όπως και οι πλείστες στο ΣτΕ μεγάλα συμφέροντα. Πάει στο προεδρικό Μέγαρο με τον σύντροφό της , ο οποίος είναι πρώην δικαστής και νυν δικηγόρος!!!

Την ίδια επιλογή με καθόλου…ευφρόσυνο αποτέλεσμα,αλλά χιλιοαποτυχημένο είχε κάνει ο Α.Παπανδρέου το 1985 με τον Χρ.Σαρτζετάκη.Επι της θητείας του σάρωνε ο Βωβός.Σήμερα σαρώνει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ τα πάντα.

Ούτε επι Παπανδρέου,ούτε επι Κ.Μητσοτάκη η κυβέρνηση παραδεχόταν(παραδέχεται) ότι με τις επιλογές τους ενισχύθηκε το πελατειακό κράτος στα (εταιρικά νομικά)πρόσωπα εταιρειών του Βωβού και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.Αλλά αντίθετα ενίσχυσαν έλεγαν-λένε- τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Συγκρίνετε την ενίσχυση αυτή με την καταγγελία του προέδρου της  Ενωσης δικαστών και Εισαγγελέων,ο οποίος δεν στοχεύει φυσικά την πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον μακαρίτη Σαρτζετάκη,αλλά τους πλείστους δικαστές που κατακλύζουν την πολιτική σκηνή με διάφορους τρόπους ,δικηγορούν αμέσως μετά την αφυπηρέτησή τους σε τεράστια συμφέροντα,δικηγορούν συγγενείς τους σε τραπεζικούς οργανισμούς που ρουφούν κυριολεκτικά(αυτοκτονίες)αίμα ανθρώπων που έμπλεξαν στα νύχια τους.

Σκηνές απο την απονομή της Δικαιοσύνης στο μη πελατειακό(έστω στο παραμύθι του)κράτος του πρωθυπουργού κ.Κυριάκου Μητσοτάκη.

Νοέμβριος 2021.Μια δίκη τεραστίων συμφερόντων.Ενας δικηγόρος,εκπρόσωπος στενού φίλου της κυβέρνησης και πανίσχυρου παράγοντα, κάνει μεγάλη φασαρία και αντιδικεί σφοδρά με τους δικαστές της έδρας.Χαμός.Ο δικηγόρος είναι πρώην δικαστής που είχε επιλεγεί απο την κυβέρνηση για κρίσιμη θέση καταπολέμησης της διαφθοράς!!!

Δεν αναφερόμαστε φυσικά στο δίκαιο ή άδικο της πλευράς που εκπροσωπούσε.

Μάϊος 2022 .Συγγενής-εκπρόσωπος μεγαλοδικαστή δεν ικανοποιείται από την απόφαση του δικαστηρίου και βγαίνοντας ακούγεται από τους τριγύρω να λέει ” αντε γαμ…”Αναυδοι οι τριγύρω…

Μάϊος 2022.Δικαστήριο αποφασίζει ποινή 10 ετών στους δολοφόνους του Ζακ Κωστόπουλου και ξεσηκώνει θύελλα.

Ένα άλλο δικαστήριο λίγες είχε βάλει την ίδια ακριβώς ποινή σε εφοριακό που-κατά την καταγγελία- ζήτησε και ποτέ δεν πήρε 10 χιλιάρικα.Εκείνος βασίμως αρνείται ότι τα ζήτησε και καταγγέλλει ότι με την εναντίον του καταγγελία η καταγγέλλουσα κέρδισε 1,5 εκατομ ευρώ αν και μπαινοβγαίνουν οικογενειακώς σε φυλακές.Πίσω της στελέχη της κρατικής μηχανής των φοροελργκτικών μηχανισμών και η περίεργη σπουδή ενός δικαστικού λειτουργού…Δικαστήριο στις ΗΠΑ έβαλε 15 χρόνια κάθειρξη στους αστυνομικούς επειδή κάθονταν απαθείς και δεν απέτρεψαν τον  συνάδελφό τους Σόβιν να σκοτώσει με παρόμοιο λιντσάρισμα τον Τζώρτζ Φλόϊντ.

ΣΚΗΝΗ:

Οι οργανωμένοι “Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα” είναι διεθνώς αναγνωρισμένοι για την εγκυρότητά τους(και) ως ενιαίος φορέας υπεράσπισης της ελευθεροτυπίας δηλαδή του ελέγχου των κυβερνήσεων ανα τον κόσμο.

Κατατάσσουν την Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη στα άθλια βάθη της λίστας για  την ελευθερία των δημοσιογράφων να ασκούν το λειτούργημα της πληροφόρησης για το τι κάνουν πολιτικοί,επιχειρηματίες,Κράτος,ιδρύματα,άλλοι δημοσιογράφοι και λοιποί του δημοσίου ενδιαφέροντος.

Μας κατατάσσει κάτω από τον Τόνγκο,την Αγκόλα,την Μποτσουάνα,την Γκαμπόν,τη Ζάμπια και χειρότερα από τη χειρότερη ως πριν τον Κυριάκο Μητσοτάκη Βουλγαρία.

Γιατί αλήθεια η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κρατάει αυτή τη στάση έναντι του Τύπου;

Μα ακριβώς για τα αμέσως προαναφερόμενα. Ο εναγκαλισμός της πολιτικής εξουσίας με διάφορα συμφέροντα καθιστά απαραίτητο τον ενεγκαλισμό της εκτελεστικής εξουσίας και με την Δικαιοσύνη.

Αυτά ακριβώς καταγγέλλονται με την επιστολή του προέδρου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και τα αποτελέσματα του εναγκαλισμού τα διαπιστώνει κανείς κάθε ημέρα παρακολουθώντας την Δικαιοσύνη.Μια απλή ματιά στις υποθέσεις των τραπεζών,των επιχειρηματιών,του Χρηματιστηρίου,των πολιτικών που βρέθηκαν η βρίσκονται κατηγορούμενοι,ακόμα και για συνεργασίες σε πλαστά πτυχία,για συνεργασίες σε άδικους θανάτους ανθρώπων…

Μια απλή ματιά στο πως για χάρη αυτών των συμφερόντων θάβουν εκατομμύρια και κάνουν κακούργημα τα 15 χιλιάρικα ιδιωτών για να εξυπηρετήσουν τον ενταφιασμό των μεγάλων εγκλημάτων.

Για να γίνουν αυτά χρειάζονται νομοθετικές αθλιότητες.

Αυτές οι αθλιότητες παράγουν αυτά τα πρωτοσέλιδα που βλέπετε:

Αυτα τα πρωτοσέλιδα δεν θα μπορούσε να τα “παράγει” ο Κυριάκος Μητσοτάκης με πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Γιατί;

Η “Καραμανλική σχολή” έχει τις αδυναμίες της,αλλά επικράτησε όλων τωνάλλων στη χώρα θετικά γιατί ήξερε να λέει ΟΧΙ σε εχθρούς και φίλους σε θέματα που συντηρούν η ενισχύουν την διαφθορά,σε εθνικά θέματα κλπ

Απόδειξη;

Ο Προκόπης Παυλόπουλος έφυγε από το προεδρικό Μέγαρο με την περιγραφόμενη παραπάνω προσωπική αθλιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στα δυο χρόνια που δεν είναι πρόεδρος  έκανε ήδη ένα μοναδικό ρεκόρ:

έχει επιβραβευθεί με προσκλήσεις για διαλέξεις και απονομή βραβείων,όσο οι προηγούμενοι πρόεδροι μαζί στα προηγούμενα πολλά-πολλά χρόνια!!!

Χθες βραβεύτηκε από τον Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο και εκεί ακούσαμε κατάπληκτοι τον σημερινό Υφυπουργό Απόδημου Ελληνισμού και  βουλευτή Ανδρέα Κατσανιώτη να πλέκει με θερμά λόγια το εγκώμιο του κ.Παυλόπουλου για την διαδρομή του.

Υπάρχει καλύτερη αναγνώριση;

Δεν το έκανε τυχαία.

Στην εκδήλωση οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έπλεξαν το εγκώμιο του κ.Παυλόπουλου αμέσως μετά την βαρύσήμαντη και καθόλου δημοσχεσίτιτκη ομιλία του για τα εθνικά θέματα.

Ακριβώς λόγω της βαρύτητάς της την δημοσιεύουμε ολόκληρη στις στήλες “Ελλάδα” και “Διεθνή”

Διευκρινίζουμε ότι δεν ανήκουμε σε κανένα πολιτικό Κόμμα.Ο σημερινός πρωθυπουργός επέλεξε να ξεχωρίσει με εκείνη την επίθεση στον Προκόπη Παυλόπουλο.Μόνος εκ των 300.

Το ρεπορτάζ καταγράφει την συνέχεια εκείνης της πορείας του.Με τις επιτυχίες του στην άνοδο στην πρωθυπουργία.Με τα αποτελέσματα αυτής της πρωθυπουργίας.Τα οποία παράγουν -δυστυχώς-πρωτοσέλιδα που μόνο στην εποχή Παπανδρέου και Σαρτζετάκη έχουν μεταχουντικό προηγούμενο…

Προφανώς και ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα απο μας το “προς γαρ το τελευταίον εκβαν έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται”.

Παραθέτουμε ένα επίτευγμα της διακυβέρνησής του.Είναι οι δηλώσεις στελέχους της οργάνωσης “ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ”.

Ο επικεφαλής του γραφείου Ευρωπαϊκής Ένωσης και Βαλκανίων των Ρεπόρτερς Χωρίς Σύνορα, Πάβολ Σζλάι, σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Documentonews.gr και το koutipandoras.gr δήλωσε τα εξής:

“Σήμερα, στην Ελλάδα συμπυκνώνονται ζητήματα ελευθερίας του Τύπου που υπάρχουν και αλλού στην Ευρώπη. Η σοβαρότερη επίθεση στην ελευθερία του Τύπου που συνέβη το 2021 στην Ελλάδα είναι η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ που σηματοδότησε την επιστροφή των δολοφονιών στην ΕΕ πέρυσι. Δεν είμαι σίγουρος αν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρεται σε αυτή την «ανοιχτή υπόθεση που ελέγχεται από την ελληνική δικαιοσύνη», αλλά αν όντως ισχύει, τότε ναι, είχε αντίκτυπο στην κατάταξη της Ελλάδας. Οι επιθέσεις και οι δολοφονίες δημοσιογράφων είναι ένας από τους πέντε δείκτες ελευθερίας του Τύπου, και αφορά την «ασφάλεια των δημοσιογράφων». Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου είναι μια ακραία μορφή λογοκρισίας, η οποία απειλεί και άλλους δημοσιογράφους μέσω της αυτολογοκρισίας.

»Είναι λυπηρό το γεγονός ότι παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για γρήγορη έρευνα, η έρευνα φαίνεται να μπλοκάρεται και επιπλέον στερείται στοιχειώδους διαφάνειας, η οποία είναι αντίθετη με τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ασφάλεια των δημοσιογράφων από τον Σεπτέμβριο του 2021. Μια τέτοια πρόοδος και διαφάνεια θα διασφάλιζε προς τους Έλληνες δημοσιογράφους τη βούληση των αρχών για την προστασία τους, τον εντοπισμό και την καταδίκη του δράστη.

«Ο κατάλογος των ζητημάτων ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα είναι δυστυχώς πολύ μεγάλος: απειλές σε δημοσιογράφους από οργανωμένο έγκλημα, παρακολούθηση, αδιαφανής και άδικη διανομή δημόσιων πόρων στα μέσα ενημέρωσης, νομοθεσία που ποινικοποιεί τη διάδοση ψευδών ειδήσεων, αστυνομική βία και αυθαίρετες συλλήψεις δημοσιογράφων, επιθέσεις κατά δημοσιογράφων και μέσων ενημέρωσης που θεωρούνται υποστηρικτικές της κυβέρνησης, έλλειψη ανεξαρτησίας των δημόσιων μέσων ενημέρωσης, λεκτικές επιθέσεις και καταχρηστικές μηνύσεις (SLAPPs).

»Στην πραγματικότητα, το πρόβλημα δεν είναι μόνο η ανικανότητα των ελληνικών αρχών να προστατεύσουν τους δημοσιογράφους, αλλά και αυτό που φαίνεται ως σκόπιμη βούλησή τους να καταστείλουν την ελευθερία του Τύπου. Γι’ αυτό η κατάσταση στην Ελλάδα μπορεί να συγκριθεί με αυτή στην Ουγγαρία του Βίκτορ Όρμπαν.

»Εκτιμώ ότι η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί απαραίτητο να διασφαλίσει το διεθνές κοινό για την ελευθερία του Τύπου στη χώρα της. Χρειαζόμαστε, όμως, αποδείξεις και πράξεις προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε περαιτέρω τα θέματα με τις εθνικές αρχές στην Ελλάδα και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ με στόχο την εξεύρεση λύσεων για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα με βάση τη διεθνή εμπειρία της RSF”

Θεωρούν στην κυβέρνηση αυτές τις δηλώσεις επίτευγμα για βραβείο η φρικώδες αποτέλεσμα της πολιτικής τους;

Αλήθεια είναι λογική η υποψία μας ότι βιάζονται πολύ στην κυβέρνηση για μερικές δικαστικές υποθέσεις (Κώστα Βαξεβάνη κ.α.) επειδή αλλάζουν με συνταξιοδοτήσεις οι …φυσικοί δικαστές τους και θα πρέπει να αντικατασταθούν από άλλους φυσικούς ,αλλα ίσως ,μη αρεστούς δικαστές;

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.