Ξεκίνησαν κλινικές δοκιμές για θεραπεία καρκίνου με πειραματικό ιό


Ένας πειραματικός ιός που στοχεύει καρκινικά κύτταρα χορηγήθηκε για πρώτη φορά σε άνθρωπο στην έναρξη των κλινικών δοκιμών. Η θεραπεία με την κωδική ονομασία CF33-hNIS ή αλλιώς Vaxinia, είναι ένας ογκολυτικός ιός, ένας γενετικά σχεδιασμένος ιός που μολύνει επιλεκτικά τα καρκινικά κύτταρα και τα σκοτώνει, αγνοώντας τα υγιή. Ο συγκεκριμένος λειτουργεί μπαίνοντας στα καρκινικά κύτταρα όπου και αναπαράγεται. Τελικά, τα μολυσμένα κύτταρα εκρήγνυνται από μέσα, απελευθερώνοντας χιλιάδες νέα σωματίδια ιού που δρουν ως αντιγόνα, ενεργοποιώντας το ανοσοποιητικό σύστημα για να επιτεθεί στα κοντινά καρκινικά κύτταρα. Οι κλινικές δοκιμές ξεκίνησαν στο ερευνητικό κέντρο City of Hope στο Los Angeles.

Προηγούμενες έρευνες έδειξαν πως οι ογκολυτικοί ιοί μπορούν να ενεργοποιήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα για να ανταποκριθεί και να σκοτώσει τον καρκίνο, καθώς και να ανταποκριθεί πιο άμεσα σε άλλες ανοσοθεραπείες. Πιστεύουμε πως το CF33-hNIS έχει τη δυναμική να βελτιώσει τα αποτελέσματα για τους ασθενείς μας.


Η πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών επικεντρώνεται στην ασφάλεια της θεραπείας για τον άνθρωπο. Σε αυτή συμμετέχουν 100 εθελοντές, όλοι τους ενήλικες με μεταστατικούς ή ανεπτυγμένους όγκους στους οποίους είχαν εφαρμοστεί τουλάχιστον δύο συμβατικές θεραπείες χωρίς αποτέλεσμα.

Αν τα πρώτα αποτελέσματα δείξουν πως το φάρμακο είναι ασφαλές, θα ερευνηθεί η αποτελεσματικότητά του σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες αντισωμάτων. Οι δοκιμές αναμένεται να διαρκέσουν δύο χρόνια, οπότε θα περάσει κάποιο διάστημα πριν να μάθουμε τα λεπτομερή αποτελέσματα. Αν όλα πάνε καλά, μπορούμε να μιλάμε για ένα πανίσχυρο νέο εργαλείο στην αντιμετώπιση του καρκίνου.

Ο ογκολυτικός ιός μας, εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα να στοχεύσει ένα συγκεκριμένο καρκινικό κύτταρο. Αυτό σημαίνει πως αν ένα παρόμοιο καρκινικό κύτταρο προσπαθήσει να αναπτυχθεί, το ανοσοποιητικό θα είναι έτοιμο να το σκοτώσει.

unboxholics.com

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.