Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για «επεκτατισμό»

 

Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για «επεκτατισμό»! Μπαράζ μηνυμάτων του υπουργείου Άμυνας

Ένα από τα θέματα συζήτησης για την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο ήταν αν έκανε σωστά που δεν κατονόμασε ούτε μία φορά την Τουρκία, αλλά απλά την «περιέγραψε». Υπάρχουν αυτοί που συμφωνούν κι εκείνοι που διαφωνούν…Υπάρχουν όμως και οι Τούρκοι που με αφορμή τη δήλωση του ΥΠΕΞ για την Κωνσταντινούπολη, επιτίθενται κατά της Ελλάδας και μας κατηγορούν για «επεκτατικές βλέψεις»!

Με ένα μπαράζ μηνυμάτων στο  twitter, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας κατονομάζει την Ελλάδα ως χώρα με επεκτατικές βλέψεις που δε σέβεται τους μουσουλμάνους που ζουν στην επικράτεια της!

Ποια από τις δύο τακτικές είναι η σωστή θα δείξει…Ανησυχούμε μήπως το ενθουσιώδες ακροατήριο του κ.Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, ισχυριστεί ότι δεν κατάλαβε ποια χώρα εννοούσε στην ομιλία του…

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας στα μηνύματα του αναφέρει:

 «αποτελεί πλάνη να κοιτάει κανείς την Κωνσταντινούπολη, που κατακτήθηκε πριν από 569 χρόνια, ονειρευόμενος τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ή το Βυζάντιο. Όσοι λαχταρούν την εποχή πριν από 1000 χρόνια, ας ξεκαθαρίσουν ποιος έχει επεκτατικές βλέψεις και ποιος είναι εμπόδιο στην ειρήνη».

«Η Αγία Σοφία, η οποία χρησιμοποιείται ως τέμενος επί αιώνες, βρίσκεται υπό την προστασία του τουρκικού έθνους από το 1453».

«Είναι πολύ σοβαρό για να εξηγηθεί ακόμη και ως υποκρισία, το γεγονός ότι όσοι δήθεν λυπήθηκαν για την Αγία Σοφία δεν αντιτάχθηκαν στην κατεδάφιση των τζαμιών στην Ελλάδα, καθένα από τα οποία αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά, του 1500 και στην κατασκευή κινηματογράφων, εκθεσιακών αιθουσών, καταλυμάτων και αποθηκών στη θέση τους».
Από
Militaire News

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.