Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΣΚΗΣΕ ΒΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΣΚΗΣΕ ΒΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ  ΓΙΑΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ  ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ 

H Γερμανια ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΚΟΙΤΑΩ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΟΥ,,,ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΠΛΟΦΑ ΚΑΙ ΑΡΠΑΓΗ 

Όλα τα διεθνή μέσα, τις προηγούμενες μέρες, το είχαν σίγουρο και μετέδιδαν ότι  «κλείδωσε» η απόφαση για το ευρωπαϊκό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Στο παρά πέντε της απόφασης, η Γερμανία άσκησε «βέτο», μεταθέτοντας την εφαρμογή του μέτρου για αργότερα, όπως μετέδωσε το Reuters: «Η Γερμανία, ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές ρωσικού πετρελαίου, εμφανίζεται πρόθυμη να ακολουθήσει την προθεσμία αυτή στο τέλος του 2022». Συνεπώς, αν οι πληροφορίες επαληθευτούν, η απόφαση για εμπάργκο μετακυλίεται για το τέλος του έτους.


ΚΑΙ ενω οι υπουργοί Ενέργειας των κρατών μελών της ΕΕ πρόκειται να συναντηθούν στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα για να συζητήσουν το θέμα.


Η Γερμανία, ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές ρωσικού πετρελαίου, εμφανίζεται πρόθυμη να ακολουθήσει την προθεσμία αυτή στο τέλος του 2022, είπαν οι διπλωμάτες, 

Ορισμένες χώρες της ΕΕ έχουν προτείνει την επιλογή καθορισμού ενός ανώτατου ορίου τιμών που είναι διατεθειμένες να πληρώσουν για ρωσικό πετρέλαιο. Ωστόσο, αυτό θα εξακολουθούσε να τους αφήνει αναγκασμένους να πληρώνουν υψηλότερες τιμές για προμήθειες από αλλού.


Τι έλεγε ο ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας

«Μπορώ να πω ότι ένα εμπάργκο έχει καταστεί πλέον διαχειρίσιμο για τη Γερμανία», και διευκρίνισε ότι το μερίδιο του ρωσικού πετρελαίου στη χώρα έχει περιοριστεί στο 12% και αφορά αποκλειστικά τις παραδόσεις στο διυλιστήριο του Σβεντ, στην ανατολική Γερμανία, το οποίο ανήκει στην Rosneft.

«Αναζητούμε για αυτό εναλλακτική. Αυτό είναι το έργο των επόμενων ημερών. Θεωρώ ότι χάρη στις προσπάθειες εξεύρεσης εναλλακτικών προμηθευτών και με την στήριξη της πολωνικής κυβέρνησης, βρισκόμαστε πάρα πολύ κοντά στην απαλλαγή από το ρωσικό πετρέλαιο – στην πράξη είναι θέμα ημερών» κάτι όμως που φαίνεται πως πάει για τα τέλη του 2022.

Βεβαίως, κατά το τελευταίο διάστημα, δεν είναι η πρώτη φορά που η Γερμανία αλλάζει θέση, εξ ου και ο Σολτς καταρρέει στις δημοσκοπήσεις…

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.