Έφεση κατά του βουλεύματος για το Μάτι άσκησε ο εισαγγελέας


Διαφωνεί ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Μεϊδάνης στο διά ταύτα του βουλεύματος για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, το οποίο πλέον θα πρέπει να κριθεί εκ νέου, αυτή τη φορά από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, που θα αποφασίσει τελικά για την ποινική τύχη των κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, στο εδώλιο θα πρέπει να καθίσουν 24 από τους συνολικά 28 κατηγορουμένους για την τραγωδία στο Μάτι με τους 103 νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες και αυτοί μόνο για πλημμέλημα.

Αφού μελέτησε το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Μεϊδάνης άσκησε έφεση, εκφράζοντας την αντίθεσή του τόσο ως προς την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για τα πέντε πρώην στελέχη της Πυροσβεστικής όσο και ως προς τον αριθμό των προσώπων που θα πρέπει να απαλλαγούν.

Κατά την κρίση του εισαγγελικού λειτουργού, τίθεται θέμα απόλυτης ακυρότητας στη διάταξη του βουλεύματος με την οποία οι δικαστές του Συμβουλίου ζήτησαν τη συνέχιση των ανακρίσεων όσον αφορά τα πέντε τότε στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος για κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος (θανατηφόρα έκθεση). Όπως αναφέρεται, η απόλυτη ακυρότητα έχει προκληθεί από το γεγονός ότι κατά τον νόμο, για να συνεχιστούν ανακριτικές πράξεις για αναβάθμιση της κατηγορίας, οφείλει πρώτα να έχει ενεργήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας, άλλως η ακυρότητα είναι απόλυτη.
Ο εισαγγελέας θεωρεί, μάλιστα, πως τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου διέπραξαν υπέρβαση καθήκοντος όσον αφορά τους 13 κατηγορουμένους από την Περιφέρεια Αττικής, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Πολιτική Προστασία, καθώς δεν όρισαν συγκεκριμένα και ρητά αν παραπέμπονται σε δίκη, παρότι οι ενδείξεις εις βάρος τους ήταν απολύτως επαρκείς.

Τέλος, για το κομμάτι του βουλεύματος περί απαλλαγής 10 άλλων εμπλεκομένων, αστυνομικών και αντιδημάρχων, ο εισαγγελέας Εφετών έκρινε ότι για έξι από αυτούς προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις και πρέπει να παραπεμφθούν.

Έτσι, η δικογραφία θα διαβιβαστεί πλέον στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, που με βούλευμά του θα αποφασίσει για την ποινική μεταχείριση του συνόλου των κατηγορουμένων και τον βαθμό της ποινικής τους ευθύνης.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.