Μαδρίτη: Διαδήλωσαν χιλιάδες γυναίκες κατά της πορνείας


Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν χθες Σάββατο σε διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη, ζητώντας την απαγόρευση της πορνείας.

Οι διαδηλωτές, στην πλειονότητά τους γυναίκες, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικό δρόμο της ισπανικής πρωτεύουσας, κρατώντας αφίσες και πλακάτ που έγραφαν: «Εμείς, οι γυναίκες, δεν είμαστε εμπόρευμα» και «Η πορνεία δεν είναι επάγγελμα». Πολλοί φώναζαν συνθήματα, όπως «Σταματήστε τη σεξουαλική εκμετάλλευση».

Η διαδήλωση οργανώθηκε από 175 συλλογικότητες και προσέλκυσε περίπου 7.000 άτομα, σύμφωνα με την αστυνομία της Μαδρίτης.

Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε αφότου το ισπανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την Πέμπτη νομοσχέδιο για την αυστηροποίηση των ποινών που αφορούν σεξουαλικά αδικήματα. Εκτός από την απαίτηση συναίνεσης από όλους τους εμπλεκόμενους σε σεξουαλικές πράξεις, προβλέπει επίσης την απαγόρευση της διαφήμισης της πορνείας.

Οι ακτιβιστές ζητούσαν να συμπεριληφθούν επιπρόσθετα μέτρα στο νομοσχέδιο, το οποίο πρέπει ακόμη να εγκριθεί από τη Γερουσία.

«Τα μέτρα της κυβέρνησης μοιάζουν με μπάλωμα, το οποίο δεν λύνει το βασικό πρόβλημα», δήλωσε η Λάουρα Ρίβας, εκπρόσωπος του Φεμινιστικού Κινήματος της Μαδρίτης, σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais. Αυτό που χρειάζεται είναι «μια συνολική αντίδραση που θα οδηγήσει στην κατάργηση της πορνείας», υποστήριξε.

 «Η πορνεία είναι η σκλαβιά του 21ου αιώνα», δήλωσε μια άλλη διαδηλώτρια στο πρακτορείο Europa Press.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.