ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΙΚΟ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΤΟΥ ΖΑΚ ΟΙ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Ένοχοι για κακούργημα οι δολοφόνοι του Ζακ

 

ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΙΚΟ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΤΟΥ ΖΑΚ ΟΙ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Ένοχοι για θανατηφόρα σωματική βλάβη κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου στην οδό Γλάδστωνος τον Σεπτέμβριο του 2018.

Ύστερα από μια διάσκεψη περίπου τριών ωρών, τακτικοί δικαστές και ένορκοι έκριναν κατά πλειοψηφία ότι οι κατηγορούμενοι θα πρέπει να καταδικαστούν για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία.

Δύο ένορκοι είχαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστούν για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Παράλληλα, απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Αναφορικά με τους τέσσερις αστυνομικούς που συμμετείχαν στη σύλληψη του 33χρονου ακτιβιστή λίγο πριν εκπνεύσει, το δικαστήριο τους κήρυξε αθώους για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

 Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3), καθώς η πρόεδρος και δύο ένορκοι είχαν την άποψη πως θα πρέπει να καταδικαστούν για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.