Νέα πρόκληση των Τούρκων...Μετέτρεψαν την Αγία Σοφία σε χώρο ισλαμικής εκπαίδευσης!!


 


 Σε χώρο ισλαμικής εκπαίδευσης μετέτρεψαν την Αγια-Σοφιά! Η μία πρόκληση διαδέχεται την άλλη στην Αγια-Σοφιά, με το καθεστώς Ερντογάν να προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει την έλλειψη σοβαρών αντιδράσεων τόσο από διεθνείς οργανισμούς, όπως η UNESCO, όσο και από την ελληνική πλευρά.

Ετσι, μετά τους βανδαλισμούς που αποκαλύφθηκαν, τα κηρύγματα μίσους και «κατάκτησης» και τους εορτασμούς για το… ραμαζάνι, σειρά είχε η μετατροπή του κεντρικού μνημείου του Χριστιανισμού σε χώρο όπου μαθητές θρησκευτικού σχολείου απήγγειλαν το… Κοράνι.

Συγκεκριμένα, 35 μαθητές, ντυμένοι στα λευκά, απήγγειλαν το Κοράνι, το οποίο είναι υποχρεωμένοι να αποστηθίσουν, στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους. Το γεγονός ότι οι μαθητές δεν πήγαν σε κανένα από τα τζαμιά που υπάρχουν στην Πόλη, αλλά επιλέχθηκε η Αγια-Σοφιά, ήταν ένα ακόμη σαφές μήνυμα από την πλευρά της Τουρκίας, που επιμένει να αγνοεί κάθε βασικό κανόνα.
Οι 35 μαθητές που απήγγειλαν το Κοράνι μέσα στην Αγια-Σοφιά
Αυτοκρατορική εμμονή

Πρόκειται περί μιας ακόμη «αυτοκρατορικής εμμονής» του Ερντογάν, που πιστεύει ότι χρησιμοποιώντας την Αγια-Σοφιά κατ’ αυτόν τον τρόπο παρουσιάζει την εικόνα του «ισχυρού», απευθυνόμενος στον ολοένα και πιο φανατισμένο, όσον αφορά το Ισλάμ, λαό του. Κάτι που αποδεικνύεται ακόμη και από τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου «σουλτάνου», ο οποίος είχε πει πως σκοπεύει να βάλει «το τζαμί της Αγίας Σοφίας στα διαβατήριά μας».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.