Η ΕΛΣΤΑΤ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΛΟΡΔΑΣ

 

 Η ΕΛΣΤΑΤ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΛΟΡΔΑΣ

H ΕΛΣΤΑΤ βαλτο οργανο ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ  Ο ΠΛΗΘΟΡΙΣΜΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10%

ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ......ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΛΟΡΔΑΣ


Η ανακοίνωση από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) του ύψους του πληθωρισμού για τον Απρίλιο αναμένεται την Τρίτη 10 Μαΐου.

Οι ενδείξεις μέχρι στιγμής συγκλίνουν, ότι θα ξεπεράσει το 10% για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια.

Βασική κινητήριος δύναμη για ακόμα ένα μήνα θα είναι οι συνεχιζόμενες ανατιμήσεις σε ενέργεια, καύσιμα και σε σειρά βασικών προϊόντων.

    Τελευταία φορά που ο πληθωρισμός είχε ξεπεράσει το 10% ήταν τον Απρίλιο του 1994, που είχε διαμορφωθεί στο 10,2%.

Την περίοδο της πανδημίας και πιο συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2020 είχε υποχωρήσει στο -1,4% και τον Απρίλιο του 2021 στο -0,3%.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είχε διαμορφωθεί στο 9,4% το Μάρτιο, καταλαμβάνοντας την 6η θέση μεταξύ των κρατών-μελών της ευρωζώνης.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά πληθωρισμού καταγράφηκαν σε Εσθονία που ανήλθε στο 19%, στη Λιθουανία στο 16,6%, στη Λετονία στο 13,2%, στην Ολλανδία στο 11,2% και στη Σλοβακία στο 10,9%.

    Τον Μάρτιο, οι τιμές της ενέργειας στη χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, αυξήθηκαν κατά 57,5% όταν στην ευρωζώνη η άνοδος έφτασε στο 38%.

Ο δείκτης τροφίμων, ποτών και καπνού τον Απρίλιο στην Ελλάδα κατέγραψε αυξήσεις στις τιμές κατά 9,2% από άνοδο 6,4% στην ευρωζώνη.

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.