Ουκρανία: Εκεχειρία ζητούν οι ΗΠΑ από τη Ρωσία – Επικοινώνησαν οι Υπουργοί Εξωτερικών


Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το πεντάγωνο.

Ο αρχηγός του Πεντάγωνου κάλεσε σε άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, ενώ παράλληλα τόνισε την ανάγκη διατήρησης της επικοινωνίας.

Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη φορά μετά τις 18 Φεβρουαρίου (σ.σ. η έναρξη του πολέμου σημειώθηκε στις 22 Φεβρουαρίου) που ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν μίλησε με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

Οι υπουργοί Άμυνας ΗΠΑ και Βρετανίας συζήτησαν για την υποστήριξη προς την Ουκρανία
Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας και ο Αμερικανός ομόλογός του Λόιντ Όστιν συζήτησαν τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν για να βοηθηθεί η Ουκρανία, περιλαμβανομένης της στρατιωτικής βοήθειας, σε συνομιλίες που έλαβαν χώρα αυτήν την εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με ενότητα και αποφασιστικότητα για να παράσχουμε στην Ουκρανία ό,τι χρειάζεται για να αμυνθεί κατά της απρόκλητης εισβολής της Ρωσίας» δήλωσε ο Γουάλας, σύμφωνα με την ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα μετά την συνάντηση που είχε με τον Λόιντ Όστιν προχθές Τετάρτη.

«Συζητήσαμε τα επόμενα βήματα για να παράσχουμε αμυντική υποστήριξη στην Ουκρανία, καθώς επίσης το AUKUS ( αμυντικό σύμφωνο μεταξύ Αυστραλίας, Ηνωμένων Πολιτειών και Βρετανίας) το μέλλον του ΝΑΤΟ, και άλλες πτυχές της κοινής μας ασφάλειας».


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.