Διάβημα του Ιράν στην ελληνική κυβέρνηση για κράτηση ιρανικού πλοίου για φορτίο με παράδοση στις ΗΠΑ

 

 Πλοίο υπό ιρανική σημαία, που βρισκόταν σε ελληνικά χωρικά ύδατα, κρατείται από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία παρακρατεί το φορτίο του και πρόκειται να το αποδώσει στις ΗΠΑ.

Σε διάβημα προέβη η κυβέρνηση της Τεχεράνης, που κάλεσε τον επικεφαλής της εκεί ελληνικής διπλωματικής αποστολής και επέδωσε διαμαρτυρία, χαρακτηρίζοντας την κίνηση «διεθνή πειρατεία».

Υπενθυμίζεται ότι οι εις βάρος του Ιράν κυρώσεις είναι μονομερείς και παράνομες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Mehr, που επικαλείται τον οργανισμό λιμένων και ναυτιλίας του Ιράν, το υπό ιρανική σημαία δεξαμενόπλοιο, αντιμετώπισε κακές καιρικές συνθήκες και κάποια τεχνικά προβλήματα, που οδήγησαν το πλήρωμα του να καλέσει για βοήθεια.

Εκπρόσωπος του (ελληνικού) Λιμενικού Σώματος φέρεται να δήλωσε ότι «μετά από αίτημα του υπουργείου δικαιοσύνης των ΗΠΑ, το πετρέλαιο πρόκειται να μεταφερθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, με έξοδα αυτής της χώρας». Δηλαδή κατάσχεται παρανόμως και αποδίδεται ληστρικά στις ΗΠΑ, λόγω των παράνομων μονομερών κυρώσεων.

Παράλληλα, στις 24 Μαϊου, δημοσιεύτηκε σε ξένα μέσα, και πάλι, η κατάσχεση φορτίου ιρανικού πετρελαίου, που μετέφερε ρωσικό τάνκερ, στα ελληνικά ύδατα, και πάλι για να αποδοθεί στις ΗΠΑ. Δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για άλλο πλοίο, ή για το ίδιο, δηλ., πλοίο υπό ιρανική σημαία αλλά με ρώσους ναυτικούς, όπως μετέδιδε το γαλλικό πρακτορείο.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.