Σουηδή ΥΠΕΞ για Φιλανδία.Σίγουρη η ένταξη της Φιλανδίας στό ΝΑΤΟ! Αλλαγή ισορροπιών αλλά καί αύξηση των εντάσεων!


 

  Η ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, την οποία θεωρεί σίγουρη, θα αλλάξει τις ισορροπίες και θα αυξήσει τις εντάσεις, σύμφωνα με την υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας Αν Λίντε.

Η Φινλανδία είναι πρακτικά βέβαιο ότι θα υποβάλει αίτημα για να γίνει κράτος-μέλος του NATO, δήλωσε χθες στη σουηδική δημόσια τηλεόραση η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Αν Λίντε 

«Αλλάζει όλη την ισορροπία»

«Γνωρίζουμε κατά το μάλλον ή ήσσον ότι (η Φινλανδία) θα υποβάλει αίτημα για να γίνει κράτος μέλος του NATO. Κι αυτό αλλάζει όλη την ισορροπία (…). Αν γίνει κράτος μέλος κάποια από τις (σκανδιναβικές) χώρες, ξέρουμε ότι οι εντάσεις θα αυξηθούν», δήλωσε η κυρία Λίντε στο SVT.

Ερωτηθείσα εάν αναμένει πως η Φινλανδία θα γίνει μέλος του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού, η κυρία Λίντε απάντησε «νομίζω πως μπορείτε να το πείτε αυτό με σιγουριά».

 
Εντός εβδομάδων

Τόσο η Φινλανδία, όσο και η Σουηδία θα αποφασίσουν για την πιθανή ένταξή τους στη στρατιωτική συμμαχία εντός εβδομάδων.

Ο φινλανδός ΥΠΕΞ δήλωσε την Παρασκευή πως ελπίζει Ελσίνκι και Στοκχόλμη να λάβουν παρόμοιες αποφάσεις ταυτόχρονα.

Πηγή: ΑΠΕ

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.