Υποχρεωτική εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα κτίρια



Υποχρεωτική θα είναι η εγκατάσταση και στα ήδη υπάρχοντα δημόσια και εμπορικά κτίσματα έως το 2027, ενώ όλα τα νέα κτίρια θα πρέπει να έως το 2029 να έχουν ακολουθήσει κατά γράμμα την ενεργειακή κοινοτική οδηγία.

Επίσης, για τα κτίρια άνω των 500 τ.μ που θα κατατεθούν οικοδομικές άδειες ανέγερσης ή οικοδομικών προσθηκών μετά την 1η Ιανουαρίου 2023, είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά ή θερμικά ηλιακά συστήματα σε ποσοστό που αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 30% της κάλυψης.

Οι πρόσθετες επενδύσεις σε ηλιακά φωτοβολταϊκά στο πλαίσιο του REPowerEU θα ανέλθουν σε 26 δισεκατομμύρια ευρώ από τώρα έως το 2027,.

Επίσης από τον Σεπτέμβριο θα τρέξει το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» αποκλειστικά για μικρές και για μεσαίες επιχειρήσεις ύψους 450 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα θα απορροφηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και θα αφορούν επενδύσεις και επαγγελματίες ενεργειακής αναβάθμισης και ηλεκτρονικής εξοικονόμισης, με την έμφαση  να δίνεται στην κατασκευή φωτοβολταϊκών.

H EE «ρίχνει» 300 δις για την ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία

Σχέδιο 300 δισ.ευρώ για την ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία και τη μετάβασή της στην «πράσινη ενέργεια» έως το 2030 παρουσίασε η Κομισιόν. Το εν λόγω σχέδιο προβλέπει την κοινή αγορά φυσικού αερίου, υγροποιημένου αερίου και υδρογόνου.

Τα μέτρα του Σχεδίου REPowerEU μπορούν να οδηγήσουν στο σταδιακό τερματισμό της εξάρτησης της ΕΕ από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα, μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας, της διαφοροποίησης του ενεργειακού εφοδιασμού και της επιτάχυνσης της ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων στα σπίτια, τη βιομηχανία και την παραγωγή ενέργειας.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.