Η Αίτνα «ξύπνησε» και η λάβα ρέει προς την «Κοιλάδα των Λιονταριών»


Η ηφαιστειακή δραστηριότητα συνεχίζεται στην Αίτνα ήδη από την Παρασκευή με τις ιταλικές αρχές να έχουν ανεβάσει στο «κίτρινο» το επίπεδο συναγερμού.

Καπνός έχει καλύψει τον ουρανό ενώ η καυτή λάβα έρεε όλο το βράδυ με κατεύθυνση την «Κοιλάδα των Λιονταριών».

Το ηφαίστειο ύψους 3.330 μέτρων δημιουργεί εκπληκτικές ευκαιρίες για μοναδικό θέαμα πολλές φορές το χρόνο, εκτοξεύοντας λάβα και στάχτη.

Η Αίτνα, η οποία βρίσκεται πάνω από την πόλη Κατάνια της Σικελίας, συχνά εκρήγνυται, αλλά σπάνια προκαλεί ζημιές και πιστεύεται ότι έχει τη μεγαλύτερη καταγεγραμμένη δραστηριότητα εκρήξεων από οποιοδήποτε άλλο ηφαίστειο, με την πρώτη να χρονολογείται από το 425 π.Χ.

Η τελευταία μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε το 1992. 

Την Παρασκευή το μεσημέρι άνοιξε μία νέα δίοδος για την λάβα στην βόρεια πλαγιά του νοτιοανατολικού κρατήρα σε υψόμετρο περίπου 3250 μ..

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.