Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν δοκιμή υπερηχητικού όπλου


Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία (USAF) ανακοίνωσε χθες Δευτέρα πως διεξήγαγε επιτυχή δοκιμή υπερηχητικού όπλου, που πέταξε με ταχύτητα πενταπλάσια από αυτήν του ήχου.

Η δοκιμή έγινε το Σάββατο στα ανοικτά της νότιας Καλιφόρνιας. Βομβαρδιστικό B-52 εκτόξευσε τον πύραυλο, που αποκαλείται «Όπλο ταχείας αντίδρασης εκτοξευόμενο από αέρος» (Air-launched Rapid Response Weapon, ARRW), αναφέρει ανακοίνωση Τύπου της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Αφού ο πύραυλος αποσυνδέθηκε από τη ράγα στο αεροσκάφος, το σύστημα προώθησης «ενεργοποιήθηκε και λειτούργησε για την προβλεπόμενη διάρκεια, επιτυγχάνοντες υπερηχητικές ταχύτητες πέντε φορές υψηλότερες από την ταχύτητα του ήχου», κατά την ίδια πηγή.

Οι ΗΠΑ δεν είναι η μόνη χώρα που αναπτύσσει υπερηχητικά όπλα, η ταχύτητα και η δυνατότητα των οποίων να ελίσσονται εν πτήσει κάνουν πολύ δύσκολη την παρακολούθηση και την αναχαίτισή τους από τα σημερινά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας.

Η Ρωσία έχει εκτοξεύσει πυραύλους εναντίον στόχων στην Ουκρανία, ενώ και η Κίνα έχει δοκιμάσει υπερηχητικά όπλα, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας διέψευσε τον Οκτώβριο ότι ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός διεξήγαγε δοκιμή υπερηχητικού όπλου.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.