Οι Τούρκοι μεταφέρουν μαζικά μετανάστες



Οι Τούρκοι μεταφέρουν μαζικά μετανάστες 

Το τριαξονικό παρκάρει μέσα σε έναν περιφραγμένο και άρα ελεγχόμενο χώρο. Βρισκόμαστε στην πόλη Gebze, προς τις ακτές της Θάλασσας του Μαρμαρά, 50 χιλιόμετρα από την Κωνσταντινούπολη.

Ανοίγει η πίσω πόρτα του τριαξονικού και δεκάδες μετανάστες αρχίζουν να πηδούν έξω. Μεταξύ τους γυναίκες και κάποια μικρά παιδιά. Οι άνθρωποι αρχίζουν να τρέχουν. Στρίβουν δεξιά από την είσοδο του χώρου. Ακολουθούν πίσω τους τα επόμενα κύματα. Κοιτούν τoν άνθρωπο που μαγνητοσκοπεί τις σκηνές με το κινητό του και δεν αντιδρούν. Προσπαθούν να απομακρυνθούν από το σημείο όσο πιο γρήγορα μπορούν.

Μόνη λογική εξήγηση είναι πως μια τόσο μαζική μεταφορά μεταναστών μόνον οργανωμένα μπορεί να πραγματοποιηθεί. Το σημείο «εκφόρτωσης», δηλαδή η πόλη Gebze, αφήνει επίσης περιθώρια ερμηνειών. Οι άνθρωποι αυτοί λογικά θα ακολουθήσουν μια πορεία παράλληλη με τον αυτοκινητόδρομο προς την Κωνσταντινούπολη εκτός εάν υπάρχουν άλλες οδηγίες να κατευθυνθούν (πολύ δύσκολα) προς την ακτή του Αιγαίου. Από την Πόλη ο δρόμος οδηγεί αναπόφευκτα στον Έβρο.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Σμύρνης, τα οποία ελέγχονται λιγότερο από το καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχουν κυκλοφορήσει με τίτλους όπως «Αδειάζουν τους μετανάστες στους δρόμους».


Μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια: Στην πινακίδα κυκλοφορίας του φορτηγού αναγράφεται ο αριθμός 59, που σημαίνει ότι το όχημα έχει καταγραφεί στο Τεκιρντάγκ, δηλαδή στη Ραιδεστό, στην ευρωπαϊκή ακτή της Τουρκίας απέναντι  από το σημείο όπου εγκαταλείφθηκαν οι μετανάστες.

Δεν γνωρίζουμε περισσότερα προς το παρόν. Είναι σαφές, ωστόσο, ότι αποκαλύπτεται το εύρος συντονισμένης επιχείρησης μεταφοράς πολύ μεγάλου αριθμού μεταναστών προς σημεία διαφυγής προς τα δυτικά, δηλαδή την Ευρώπη. Που σημαίνει ότι κατευθύνονται είτε προς τον Έβρο, όπου έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση των μεταναστευτικών ροών, είτε προς τα παράλια της Ιωνίας, όπου επίσης παρατηρείται μεγάλη μεταναστευτική κινητικότητα.
zougla.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.