ΕΕ.Παραβίαση των κυρώσεων κατά της Ρωσσίας η πληρωμή αερίου σε ρούβλια


 

 


 ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΙΤΑΛΟΣ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΜΑΡΙΟ ΝΤΡΑΓΚΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΕ ΡΟΥΒΛΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανέλαβε την πάγια θέση της για μη πληρωμή του ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια όπως έχει απαιτήσει με διάταγμά του ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ταυτόχρονα, η Κομισιόν ξεκαθάρισε ότι όσοι επιλέγουν να πληρώσουν σε ρούβλια παραβιάζουν τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά της Ρωσίας.


Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Ιταλού πρωθυπουργού, Μάριο Ντράγκι, ότι δεν αποτελεί παραβίαση των κυρώσεων η πληρωμή του ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια, η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν: «Δεν σχολιάζουμε δηλώσεις».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής, αρμόδιο για θέματα ενέργειας, Τιμ Μακ Φέρσον, «η θέση της Επιτροπής για το ρωσικό διάταγμα και το μηχανισμό πληρωμής που προτείνεται παραμένει η ίδια. Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας έχει υποστεί κυρώσεις και η χρήση της μεθόδου που προτείνει το Κρεμλίνο, όπως έχει επισημανθεί πολλές φορές, αποτελεί παραβίαση των κυρώσεων».

Αυτό είναι κάτι το οποίο έχει δηλώσει ξεκάθαρα η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η επίτροπος Ενέργειας, Κάντρι Σίμσον, επανέλαβε ο Τιμ Μακ Φέρσον, σημειώνοντας ότι η Επιτροπή, σε συνεργασία με τη νομική υπηρεσία του Συμβουλίου και σε συνεχή επαφή με τα κράτη-μέλη, θα παρουσιάσει λεπτομερείς κατευθύνσεις σχετικά με τον τρόπο πληρωμής του φυσικού αερίου.

Ο ίδιος εκπρόσωπος ανέφερε, τέλος, ότι η Κομισιόν μελετά τις πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με την εφαρμογή του διατάγματος που έστειλε η Gazprom με επιστολή της στους πελάτες της. 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.