ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ , ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ ΓΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΝΑΤΟ!!


 


  Στην ομιλία του ο Πούτιν άρχισε συγχαίροντας τις δυνάμεις που μετείχαν στη νίκη πριν από 77 χρόνια και αμέσως αναφέρθηκε στην Ουκρανία λέγοντας: «Είναι το ίδιο και τώρα. Πολεμάτε για τον λαό μας στο Ντονμπάς, την ασφάλεια της πατρίδας μας. Η 9η Μαίου είναι γραμμένη στην Ιστορία ως νίκη επί των Ναζί. Η Ημέρα της Νίκης είναι πολύτιμη για μας.

Συμμετέχουν τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονα των στρατιωτών που έπεσαν στον πόλεμο. Εϊμαστε περήφανοι ως κληρονόμοι της γενιάς των νικητών κι είναι καθήκον μας να τιμούμε τη μνήμη τους».

Ο Πούτιν είπε ότι τον τελευταίο χρόνο υπήρχαν εντάσεις με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και το ΝΑΤΟ. Υποστήριξε ότι η Ρωσία «απηύθυνε έκκληση στην Ευρώπη για την εξεύρεση δίκαιου συμβιβασμού, αλλά δεν ήθελαν να μας ακούσουν κι ετοίμαζαν επιχείριση στο Ντονμπάς. Στο Κίεβο έλεγαν ότι ίσως πάρουν πυρηνικά όπλα και το ΝΑΤΟ άρχισε να διερευνά εδάφη κοντά μας κι αυτό έγινε μια προφανής απειλή για τη χώρα και τα σύνορά μας. Όλα μας έλεγαν ότι υπάρχει ανάγκη να πολεμήσουμε». Και κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τους οπαδούς τους ότι δημιουργούσαν απειλή κι «ο κίνδυνος μεγάλωνε κάθε μέρα».

Η Ρωσία είναι υπέρ της ίσης και αδιαίρετης ασφάλειας. Τον περασμένο Οκτώβριο προτείναμε τη συνθήκη της ασφάλειας, αλλά όλα αυτά εις μάτην, οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν θέλησαν να μας ακούσουν. Γινόταν στο Κίεβο προετοιμασία για μια ακόμη εκκαθαριστική εκστρατεία στο Ντονμπάς και δημιουργείτο η απαράδεκτη για μας απειλή. Όλα έδειχναν ότι ήταν αναπόφευκτη η αντιπαράθεση με τους οπαδούς του Μπαντέρα, ο κίνδυνος μεγάλωνε μέρα με τη μέρα. Η Ρωσία έκανε προληπτική επέμβαση, ήταν η μόνη λύση για μια κυρίαρχη χώρα. ΟΙ ΗΠΑ μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ άρχισαν να διεκδικούν την αποκλειστικότητά τους σε όλο τον κόσμο και με τους δορυφόρους.

Αλλά είμαστε μια διαφορετική χώρα, με διαφορετικό χαρακτήρα. Ποτέ δεν θα εγκαταλείψουμε την πίστη στις αξίες μας με σεβασμό σε όλους τους πολιτισμούς. Κάποιοι, όμως, αποφάσισαν να καταργήσουν αξίες αιώνων, ο χλευασμός της Ρωσίας και των συμμάχων της είναι γνωστός σε εμάς. Γνωρίζουμε ότι απαγόρευσαν σε βετεράνους να έρθουν να μετάσχουν στις εκδηλώσεις, Εμείς, όμως, τιμούμε όλους όσοι μετείχαν στη νίκη, τους Αμερικανούς, τους Βρετανούς, τους ήρωες στρατιώτες της Κίνας, κατά του φασισμού.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο Ρώσος Πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Ρωσία είναι ένα ενωμένο πολυεθνικό έθνος, λέγοντας: «Ο ένας δίπλα στον άλλο στρατιώτες και αξιωματικοί στέκονται εδώ από πολλές περιοχές της τεράστιας πατρίδας μας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έφτασαν εδώ κατευθείαν από το Ντονμπάς απευθείας από την εμπόλεμη ζώνη. Θυμόμαστε πώς ο εχθρός της Ρωσίας προσπάθησε να χρησιμοποιήσει εναντίον μας τις συμμορίες της διεθνούς τρομοκρατίας. Προσπάθησαν να σπείρουν διεθνή και θρησκευτική έχθρα για να μας σπάσουν, να μας αποδυναμώσουν εκ των έσω, αλλά δεν τα κατάφεραν. Σήμερα οι πολεμιστές μας διαφορετικών εθνοτήτων πολεμούν μαζί στη μάχη. Προστατεύουν ο ένας τον άλλον από σφαίρες και θραύσματα και σκάγια, πραγματικά σαν αδέρφια, και αυτή είναι η δύναμη της Ρωσίας. Η ασυναγώνιστη δύναμη του πολυεθνικού μας έθνους».

«Σήμερα τιμούμε τη μνήμη των στρατιωτών μας. Απευθύνομαι στις ένοπλες δυνάμεις μας: μάχεστε για την πατρίδα, για το μέλλον της, για να μην υπάρχει χώρος για τους για τους δήμιους και τους εκκαθαριστές. Σήμερα υποκλινόμαστε στη μνήμη εκείνων που χάθηκαν στη μάχη κατά του ναζισμού, των πατέρων, των παππούδων μας, στη μνήμη των γέρων, των γυναικών, των παιδιών στο Ντονμπάς που σκοτώθηκαν στους βάρβαρους βομβαρδισμούς, στους συντρόφους μας που σκοτώθηκαν στις μάχες για την προάσπιση της Ρωσίας», είπε και ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

Ο Πούτιν είπε στη συνέχεια ότι οι απώλειες για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είναι «μια τραγωδία για όλους μας», αλλά «μια αναντικατάστατη απώλεια για τις οικογένειές τους». Ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματισμένους Ρώσους στρατιώτες και αξιωματικούς και είπε ότι υπέγραψε σήμερα διάταγμα για την παροχή «κρίσιμης υποστήριξης» για «τα παιδιά των πεσόντων συντρόφων». Και στη συνέχεια φώναξε: «Δόξα στις ένοπλες δυνάμεις μας. Για τη Ρωσία! Για τη νίκη!» κι αμέσως άρχισαν κανονιοβολισμοί, η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και εμβατηρίων. 


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.