Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα παρέμβουν στρατιωτικά αν η Κίνα εισβάλει στην Ταϊβάν


Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα παρέμβουν στρατιωτικά για να υπερασπιστούν την Ταϊβάν αν δεχθεί επίθεση από την Κίνα, μία δήλωση που είναι πιθανό να εξοργίσει το Πεκίνο, καθώς αυξάνεται η ανησυχία για την κινεζική στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή. 

«Αυτή είναι η δέσμευση που έχουμε αναλάβει», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, όταν ρωτήθηκε αν είναι διατεθειμένος να παρέμβει στρατιωτικά, αν η Ταϊβάν βρεθεί υπό απειλή. Η ευθύνη των ΗΠΑ να προστατεύσουν την Ταϊβάν είναι «ακόμη πιο ισχυρή», μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, συμπλήρωσε μιλώντας από το Τόκιο, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Ιαπωνία. 

Υπό την πολιτική «μία Κίνα», οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τη θέση του Πεκίνου πως υπάρχει μόνο μία κινεζική κυβέρνηση και δεν έχει διπλωματικές σχέσεις με την Ταϊβάν. Αλλά διατηρεί ανεπίσημες επαφές με την Ταϊβάν- μεταξύ άλλων μια de facto πρεσβεία- και την προμηθεύει με στρατιωτικό εξοπλισμό. 

«Η Αμερική είναι δεσμευμένη στην πολιτική “μία Κίνα”, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Κίνα έχει τη δικαιοδοσία να χρησιμοποιήσει βία για να πάρει την Ταϊβάν. Θα είναι άλλη μία ενέργεια παρόμοια με αυτό που συνέβη στην Ουκρανία», είπε ο Μπάιντεν και εκτίμησε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. 

Αναφερόμενος στη Ρωσία, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οφείλει να πληρώσει ένα τίμημα μακροπρόθεσμα για «τη βαρβαρότητά της στην Ουκρανία», με τις κυρώσεις από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

«Δεν πρόκειται μόνον για την Ουκρανία. Αν οι κυρώσεις δεν διατηρούνταν από πολλές απόψεις, τότε τι μήνυμα θα έστελνε αυτό στην Κίνα για το κόστος μιας απόπειρας κατάληψης της Ταϊβάν δια της βίας;», συμπλήρωσε. 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.