Βέτο της Ουγγαρίας σε ενδεχόμενο νέων κυρώσεων στην Ρωσσία από την ΕΕ!


 

 


 ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο Β.ΟΡΜΠΑΝ!

 Η Ουγγαρία θα βάλει βέτο σε οποιαδήποτε πρόταση που θα οδηγήσει στον περιορισμό από την ΕΕ των εισαγωγών ενέργειας από τη Ρωσία, σύμφωνα με υπουργό της κυβέρνησης του Βίκτορ Όρμπαν.

«Το καταστήσαμε σαφές ότι ουδέποτε θα υποστηρίξουμε» επέκταση των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας στον τομέα της ενέργειας, δήλωσε χθες Κυριακή ο υπουργός Γκεργκέλι Γκούλιας, προσωπάρχης του Όρμπαν, στο ουγγαρέζικο τηλεοπτικό δίκτυο HirTV.

Η ΕΕ ετοιμάζεται να προτείνει απαγόρευση εισαγωγών του ρωσικού πετρελαίου μέχρι τα τέλη του έτους λόγω της επέμβασης στην Ουκρανία με περιορισμούς στις εισαγωγές να εφαρμόζονται μέχρι τότε βαθμηδόν, μετέδωσε το Σάββατο το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο πηγές που έχουν γνώση του θέματος.

Η Ουγγαρία εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τη ρωσική ενέργεια κι είναι μία από τις χώρες που εκφράζουν ανοικτά την αντίθεσή τους στην επέκταση των κυρώσεων στη Ρωσία. «Δεδομένου ότι τέτοιες αποφάσεις απαιτούν ομοφωνία δεν έχει νόημα να προτείνει η Κομισιόν κυρώσεις που θα επηρεάζουν το φυσικό αέριο και το αργό πετρέλαιο και οι οποίες θα περιόριζαν την τροφοδοσία της Ουγγαρίας», δήλωσε ο υπουργός.

Η κυβέρνηση Όρμπαν έχει συμφωνήσει με την Ρωσία για την εξόφληση των οφειλών της για το εισαγόμενο φυσικό αέριο σε ρούβλια σε μια αμφισβήτηση της πολιτικής κυρώσεων της ΕΕ. Η Ρωσία διέκοψε την περασμένη εβδομάδα την τροφοδοσία με φυσικό αέριο της Πολωνίας και της Βουλγαρίας μετά την απειλή της να κλείσει τις στρόφιγγες αν η εξόφληση δεν γίνεται σε ρούβλια.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.