Ο ρόλος των BlackRock και Vanguard,,Μιλάμε για πλήρεις ελλείψεις τροφίμων



 Ο ρόλος των BlackRock και Vanguard,,Μιλάμε για πλήρεις ελλείψεις τροφίμων

 Έντονη ανησυχία προκαλούν οι εξελίξεις στις ΗΠΑ, καθώς όπως προκύπτει οι δύο κολοσσοί BlackRock και Vanguard έχουν σχεδόν τον πλήρη έλεγχο της παραγωγής και διανομής τροφίμων. Το σκηνικό που διαμορφώνεται είναι δυστοπικό…

BlackRock και Vanguard είναι από τους κορυφαίους επενδυτικούς οίκους στις ΗΠΑ… Η ύπαρξή τους και η συνεχιζόμενη επιτυχία τους έχουν να κάνουν με τη συσσώρευση δύναμης και το να βρίσκονται στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας όταν υλοποιηθεί πλήρως η Μεγάλη Επανεκκίνηση. Δεν τραβούν την ίδια προσοχή με άτομα όπως ο Κλάους Σβαμπ, ο Μπιλ Γκέιτς ή ο Μπάρακ Ομπάμα, αλλά βρίσκονται σε σύγκρουση με τις μηχανορραφίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και είναι σχεδόν σίγουρα η κινητήρια οικονομική δύναμη πίσω από τη Νέα Παγκόσμια Τάξη.
Οι ελλείψεις τροφίμων

Το θέμα με τα φερόμενα κρυφά σχέδια των δύο επενδυτικών κολοσσών αναδεικνύει ο ιστότοπος Noqreport.com. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα, το δεδομένο είναι πως έρχονται ελλείψεις τροφίμων. «Δεν μιλάμε για τον υψηλό πληθωρισμό που βλέπουμε σήμερα ή τη μειωμένη διαθεσιμότητα ορισμένων τροφίμων. Μιλάμε για πλήρεις ελλείψεις τροφίμων σε επίπεδο Βενεζουέλας, όπου οι Αμερικανοί θα στέκονται στην ουρά για ώρες για να λάβουν περιορισμένες προμήθειες από μια καλοπροαίρετη κυβέρνηση. Μιλάμε για λεηλασίες, ταραχές και χάος. Μιλάμε για στρατιωτικό νόμο, αχαλίνωτη πείνα και την καταστροφή της δυτικής κοινωνίας για πάντα» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Όλα αυτά είναι απαραίτητα γεγονότα για να συμβεί η Μεγάλη Επανεκκίνηση. «Η BlackRock και η Vanguard έχουν τα μέσα και το κίνητρο για να τα πραγματοποιήσουν όλα» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.
Προετοιμασίες

Σύμφωνα με το Noqreport.com, τα άτομα και οι οικογένειες πρέπει να προετοιμαστούν, ώστε να μην βρεθούν προ τετελεσμένων. «Ελπίστε και δουλέψτε για το καλύτερο, αλλά σίγουρα προετοιμαστείτε για το χειρότερο. Αυτή είναι η νοοτροπία που όλοι πρέπει να αγκαλιάσουμε αμέσως» αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.
Ο ρόλος των BlackRock και Vanguard

Η παγκόσμια αγορά τροφίμων έχει -σε μεγάλο βαθμό- περάσει στα χέρια των BlackRock και Vanguard, καθώς ελέγχουν τα μέσα παραγωγής και πλέον στοχεύουν στον έλεγχο των τεχνολογιών παραγωγής τροφίμων στις ΗΠΑ.

Οι τρεις κορυφαίοι μέτοχοι της CD Industries Holdings, της μεγαλύτερης εταιρείας λιπασμάτων στον κόσμο, περιλαμβάνουν τόσο τη BlackRock όσο και τη Vanguard. Η BlackRock και η Vanguard είναι επίσης οι κορυφαίοι μέτοχοι της Union Pacific, του γίγαντα των σιδηροδρόμων που μεταφέρει λιπάσματα και άλλες γεωργικές εισροές σε όλη τη χώρα.

Οι 10 κορυφαίες εταιρείες τροφίμων στον κόσμο ανήκουν επίσης σε μεγάλο βαθμό τόσο στην BlackRock όσο και στην Vanguard. Πρόκειται για τις εταιρείες: Nestlé, PepsiCo, General Mills, Kellogg’s, Associated British Foods, Mondelez, Mars, Danone, Unilever και Coca-Cola.

Η επιρροή της BlackRock και της Vanguard στην CF Industries Holdings και στην T. Rowe Price Associates έχει σημαντικό και άμεσο αντίκτυπο στη γεωργία στις Μεσοδυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι η Union Pacific άρχισε πρόσφατα να επιβάλλει μειώσεις της ναυτιλίας κατά 20%, επηρεάζοντας περαιτέρω την αμερικανική γεωργία. Πρόκειται για μια εξέλιξη που θα επηρεάσει άμεσα βασικές γεωργικές περιοχές όπως η Αϊόβα, το Ιλινόις, το Κάνσας, η Νεμπράσκα, το Τέξας και η Καλιφόρνια. Και κατά συνέπεια θα επηρεαστεί η προσφορά και η τιμολόγηση τροφίμων.

Ένας άλλος σημαντικός μεταφορέας γεωργικών αγαθών, ο Καναδικός Εθνικός Σιδηρόδρομος (CN), φέρεται να προσπαθεί να βοηθήσει την αγορά λιπασμάτων να αναπτυχθεί. Αλλά ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης του δεν είναι άλλος από τον Μπιλ Γκέιτς.

Όσον αφορά τις BlackRock και Vanguard είναι κορυφαίοι μέτοχοι της AppHarvest, μιας γεωργικής εταιρείας με έδρα το Κεντάκι που διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα θερμοκήπια στον κόσμο. Εκεί καλλιεργούνται μόνο ντομάτες, οι οποίες πωλούνται στα Kroger, Meijer και Walmart.

Στη συνέχεια, υπάρχει η Hydrofarm Holdings, με έδρα την Πενσυλβάνια. Αυτή η εταιρεία καλλιεργεί επίσης καλλιέργειες σε ελεγχόμενο περιβάλλον με τεχνολογία κάθετης καλλιέργειας. Η BlackRock και η Vanguard είναι κορυφαίοι μέτοχοι και σε αυτήν την εταιρεία. Η BlackRock διαθέτει επί του παρόντος επενδύσεις άνω των 20 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες ακολουθούν όλες τις κατευθυντήριες γραμμές ESG που απαιτούνται από τον CEO της, Λάρι Φινκ.

από primenews


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.