Κραχ στο Bitcoin διαγράφει τα κέρδη του Έλον Μασκ στον ισολογισμό της Tesla-Παγώνει η συμφωνία το twitter


Το πρωί της 11ης Μαΐου, το Bitcoin έπεσε κάτω από τα 29.400 δολάρια, διαγράφοντας όλα τα κέρδη του Μασκ και παρόλο που ανέκαμψε αργότερα μέσα στην ημέρα, τώρα κυμαίνεται κοντά στο «νεκρό σημείο», αναφέρει το Fortune.

Στις αρχές του 2021, ο Έλον Μασκ με την ανοιχτή υποστήριξή του έστειλε το Bitcoin στα ύψη και εδραίωσε την εικόνα του κρυπτονομίσματος ως μια κύρια επένδυση. Ο Μασκ αγόρασε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια του βασιλιά των κρυπτονομισμάτων χρησιμοποιώντας μετρητά από τον ισολογισμό του κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, μια εξαιρετικά ανορθόδοξη κίνηση αφού οι περισσότερες εταιρείες απεχθάνονται να θέτουν σε κίνδυνο τα ρευστά τους διαθέσιμα.

Τι το κακό έχει το «ίσα βάρκα ίσα νερά»; Μια τυπική εταιρεία θα είχε ισχνές αποδόσεις από υπερ-βραχυπρόθεσμες επενδύσεις την περίοδο που η Tesla ξεκίνησε την περιπέτεια με το Bitcoin. Η διαφορά είναι ότι οι υπεύθυνες επιχειρήσεις δέχονται χαμηλές αποδόσεις για τα εταιρικά μετρητά με αντάλλαγμα ισχυρή εξασφάλιση. Ο Μασκ επένδυσε ένα μεγάλο κομμάτι από τα μετρητά της Tesla στα πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, αλλά δεν έβγαλε τίποτα. Ο Μασκ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο διατηρώντας τόσο πολλά Bitcoin. Θα πρέπει να τα ξεφορτωθεί τώρα όσο η Tesla μπορεί ακόμα να γλιτώσει με την επένδυσή της ανέπαφη. Εάν το Bitcoin πέσει κάτω από τα 20.000 δολάρια, η Tesla θα αντιμετωπίσει λογιστική ζημία που θα πλησιάζει τα 500 εκατομμύρια δολάρια.

«Παγώνει» το ντιλ με το Twitter
Εν τω μεταξύ, «παγώνει» προσωρινά η συμφωνία εξαγοράς του Twitter, όπως ανακοίνωσε ο Έλον Μασκ με ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο, μετά την εκτίμηση της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης ότι οι ψεύτικοι ή spam λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 5% των ημερήσιων χρηστών της πλατφόρμας.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, η συμφωνία αναστέλλεται προσωρινά εν αναμονή στοιχείων που θα υποστηρίζουν τους υπολογισμούς ότι οι ψεύτικοι και spam λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν πράγματι λιγότερο από το 5% των χρηστών.

militaire.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.