ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ 5 ΕΤΩΝ ΕΝΤΟΠΊΣΤΗΚΕ ΝΑ ΕΠΙΠΛΈΕΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ



ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ 5 ΕΤΩΝ  ΕΝΤΟΠΊΣΤΗΚΕ ΝΑ ΕΠΙΠΛΈΕΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ 


 Το μεσημέρι της Τετάρτης στην πύλη Ε8 στο λιμάνι του Πειραιά,  εντοπίστηκε από τον πλοίαρχο του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «Άγιος Νεκτάριος», λίγα μέτρα από τον προβλήτα, ένα 5χρονο κορίτσι Ρομά να επιπλέει χωρίς τις αισθήσεις του στη θάλασσα.

Ο πλοίαρχος, στις 16:05, ειδοποίησε το Λιμενικό Σώμα και σε λίγα λεπτά μετέβησαν στο σημείο στελέχη λιμενικού φυλακίου, τα οποία εντόπισαν και ανέσυραν την ανήλικη από τη θάλασσα. Αμέσως της παρείχαν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και μετά από αρκετή προσπάθεια τα κατάφεραν, με την 5χρονη να ανακτά τις αισθήσεις της.

To  κορίτσι μεταφερθηκε  στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιαςσυνοδεία στελέχους του Λιμενικού Σώματος. Όμως, μετά τις πρώτες βοήθειες κρίθηκε από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ως ένα πολύ σοβαρό περιστατικό και δόθηκε εντολή να διακομιστεί στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τα στελέχη του Α' Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργούν την προανάκριση  εντόπισαν και συνέλαβαν την  37χρονη μητέρα της μικρής,   και σχημάτισαν δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Μεχρι  την στιγμή της σύλληψης  δεν είχε αντιληφθεί την απουσία του παιδιού της, είτε απλώς δεν είχε ζητήσει βοήθεια, μέχρι που εντοπίστηκε από τον πλοίαρχο του επιβατηγού - οχηματαγωγού «Άγιος Νεκτάριος».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.