Ξεκίνησε η άνοδος των επιτοκίων στα ομόλογα με 3,90% βγαίνουμε στις αγορές



Μετά από μια δεκαετία θυσιών των πολιτών και μετά τις ''επιτυχημένες'' κινήσεις της κυβέρνησης ανέβηκαν τα επιτόκια σε επικίνδυνα επίπεδα ξανά....
ΣΕΙΡΑ ΕΧΟΥΝ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ....

Πριν από ένα χρόνο το ελληνικό Δημόσιο δανείζονταν από τις αγορές με 0,8% για 6 και 10 χρόνια. Τώρα, με την αύξηση του κόστους χρήματος και την αλματώδη άνοδο των αποδόσεων των κρατικών χρεογράφων - ελληνικών και ευρωπαϊκών, βγαίνει στις αγορές να δανειστεί  με σχεδόν πενταπλάσιο κόστος!

Τη Δευτέρα θα διενεργηθεί έκτακτη δημοπρασία για την επανέκδοση ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου διάρκειας 10 ετών συν 6 μηνών, με σταθερό επιτόκιο 3,90%!

Μέσω της επανέκδοσης θα αντληθούν 500 εκατ. ευρώ με εξαιρετικά υψηλό επιτόκιο. Όπως υποστηρίζει ο ΟΔΔΗΧ, σκοπός της επανέκδοσης είναι η παροχή επιπλέον ρευστότητας στη συγκεκριμένη ομολογιακή έκδοση. Υπονοεί δηλαδή ότι  η προσφυγή στις αγορές δεν γίνεται για να ενισχυθούν τα  ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου, που "ροκανίζονται" με τις επιδοτήσεις στο ρεύμα και με μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης.

Στη δημοπρασία θα συμμετάσχουν μόνον Βασικοί Διαπραγματευτές, που θα μπορούν να υποβάλουν μέσω της ΗΔΑΤ μέχρι 5 ανταγωνιστικές προσφορές ο καθένας.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.