Κόβονται οι απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ για περισσότερα από 200.000 νοικοκυριά!


Κόβονται οι απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ για περισσότερους από 200.000 φορολογούμενους μετά την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Αιτία του «κουρέματος» των απαλλασσόμενων, είναι η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ, να μην αυξηθούν τα απαλλασσόμενα όρια που ισχύουν, παρά τη δραματική αύξηση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων, έως και 250%.


Η σχετική απόφαση που εξέδωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, απλώς επιβεβαιώνει τα ισχύοντα αφορολόγητα όρια, τα οποία θα ισχύουν για τον υπολογισμό των εκπτώσεων του ΕΝΦΙΑ, από το 2022 και για τα επόμενα χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό, τα εκκαθαριστικά του φόρου κατοχής ακινήτων που θα αναρτηθούν από αύριο στο Taxisnet, θα περιέχουν αρνητικές εκπλήξεις για χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες ακινήτων, καθώς φέτος, οι απαλλασσόμενοι κατά 50% από τον ΕΝΦΙΑ, θα κυμανθούν κοντά στο 1.000.000 ιδιοκτήτες, από 1.272.745 που απαλλάχθηκαν πέρυσι, ενώ θα μειωθεί δραστικά και ο αριθμός όσων απαλλάσσονται κατά 100% από τον φόρο κατοχής ακινήτων.

Το 2021 απαλλάχτηκαν από το 50% του ΕΝΦΙΑ, 1.272.745 ιδιοκτήτες ακινήτων, ενώ άλλοι 62.326 απαλλάχθηκαν από το 100% του ΕΝΦΙΑ.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.