Μαδρίτη: Ισχυρή έκρηξη σε κτήριο από διαρροή αερίου είχε σαν αποτέλεσμα 18 τραυματίες!!


 


  Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής σε διαμέρισμα τετραώροφου κτιρίου στην περιοχή Σαλαμάνκα της Μαδρίτης.

Από την έκρηξη που προκλήθηκε, πιθανότατα, από διαρροή αερίου, τραυματίστηκαν 18 άτομα και άλλα δυο αγνοούνται, σύμφωνα με την El Pais. Οι πληροφορίες θέλουν τέσσερις τραυματίες να έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ένας να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ οι υπόλοιποι δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο, φέροντας ελαφρά τραύματα.
La explosión por gas de un edificio de Madrid provoca varios heridos

    Estas son las primeras imágenes no oficiales de lo ocurrido en el barrio de Salamanca de Madrid, donde una fuerte explosión de gas en un ático ha dañado seriamente el edificio. pic.twitter.com/6fRmYFnF5o
    — Caos 3.0 (@caos3_0) May 6, 2022

Το κτίριο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ υπάρχουν πολλές ζημιές και σε σταθμευμένα οχήματα. Στην περιοχή, η οποία έχει αποκλειστεί, έχουν αναπτυχθεί πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Μαδρίτη, η τοπική υπηρεσία πολιτικής προστασίας και η δημοτική αστυνομία.

Ορισμένοι γείτονες είχαν μυρίσει έντονη οσμή αερίου πριν από την έκρηξη, η οποία προκάλεσε δυνατό θόρυβο και ανησύχησε τους γείτονες αρκετά τετράγωνα μακριά. «Κουνηθήκαμε τόσο πολύ που νόμιζα ότι ήταν βόμβα», ανέφερε ένας γείτονας.

    #España🔴 Explosión en un edificio residencial en Madrid deja 12 heridos leves

    🔸 Se desconocen las causas de la explosión.

    🔸 Varios vehículos estacionados en la zona quedaron afectados por la caída de cascotes.#AM1080 📻 pic.twitter.com/kAuR5CnCWu
    — Monumental AM 1080 (@AM_1080) May 6, 2022

Εκπρόσωπος από τις ομάδες έκτακτης ανάγκης ανέφερε ότι «οι πυροσβέστες προσπαθούν να προσεγγίσουν το διαμέρισμα, στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη, με κλίμακα από την πρόσοψη του κτιρίου» και ότι έχουν διασώσει τέσσερα άτομα που βρίσκονταν μέσα. «Αυτή τη στιγμή δίνουν προτεραιότητα στην αναζήτηση πιθανών θυμάτων που μπορεί να βρίσκονται μέσα», προσθέτει η εκπρόσωπος.

 Η δημοτική αστυνομία της Μαδρίτης ρυθμίζει την κυκλοφορία στην περιοχή και έχει αναπτύξει μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να καταγράφουν εικόνες από αέρος.

«Δεν ξέρουμε ακριβώς τι έχει συμβεί. Οι γείτονες αναφέρουν ότι σημειώθηκε μια ισχυρή έκρηξη, αλλά εξετάζουμε όλες τις υποθέσεις», εξήγησε ο δήμαρχος της Μαδρίτης, Χοσέ Λουίς Μαρτίνες Αλμέιδα, ο οποίος έχει προσεγγίσει το σημείο. Δίπλα στο κτίριο υπάρχουν δύο σχολεία, τα οποία, ωστόσο, δεν εκκενώθηκαν άμεσα.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.