Ισόβια και 15 έτη η ποινή για τους δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη



Την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή, όπως και πρωτόδικα, επέβαλε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στους δύο καταδικασθέντες, τον 26χρονο Ροδίτη Μανώλη Κούκουρα και τον 24χρονο αλβανικής καταγωγής Αλέξανδρο Λουτσάι για τη δολοφονία και τον ομαδικό βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη, το 2018 στη Ρόδο.

Με την εκφώνηση της ετυμηγορίας το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα με την πρόεδροo της έδρας ωστόσο να παρατηρεί: «Παρακαλώ! Δεν είμαστε σε θέατρο!».

Τακτικοί δικαστές και ένορκοι υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση επί των ποινών, καταλήγοντας ομόφωνα ότι η αρμόζουσα ποινή για τους δύο νεαρούς άνδρες είναι η ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία από πρόθεση και η 15ετης κάθειρξη για τον ομαδικό βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη.

Παρούσες στο δικαστήριο σε ένα κλίμα απόλυτης αλληλεγγύης, βρέθηκαν εκτός από τη Μάγδα Φύσσα, οι μητέρες της Ερατούς και της Μυρτούς, μητέρες που έχασαν τις κόρες τους από τα χέρια των συντρόφων τους στη Φολέγανδρο και τη Μυτιλήνη αντίστοιχα.
Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο αποφάσισε ομόφωνα να απορριφθούν όλα τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης.
Στο άκουσμα της απόφασης η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας Κούλα Αρμουτίδου πλησίασε το εδώλιο όπου κάθονται οι δυο καταδικασθέντες και είπε στον κατηγορούμενο με καταγωγή από τη Ρόδο: «Να τους καμαρώσω θέλω… θέλω να σε δω».


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.