Νεκρός Ρώσος πρώην τραπεζίτης της Gazprombank



Οργιάζουν τα σενάρια για την αιτία θανάτου του Βλάντσιλαβ Αβάγεφ, που βρέθηκε νεκρός στο πολυτελές διαμέρισμά του στη Ρωσία με το όπλο στο χέρι. Μαζί του εντοπίστηκαν νεκρές η 47χρονη σύζυγός του Γελένα, που πιθανολογείται ότι ήταν έγκυος, και η 13χρονη κόρη του Μαρία.

Ο Βλάντσιλαβ Αβάγεφ ήταν αντιπρόεδρος της Gazprombank και πρώην αξιωματούχος του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, και όπως αναφέρει η Daily Mail, ο Βλάντισλαβ Αβάγεφ βρέθηκε νεκρός στο αξίας 2. εκατ. λιρών διαμέρισμά του στη Μόσχα. Ήταν η 26χρονη κόρη του ζεύγους που βρήκε νεκρή την οικογένειά της. Η Αναστασία ήρθε στο διαμέρισμα αφού δεν είχε καταφέρει να επικοινωνήσει με τους γονείς της για να βρεθεί μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα. Όλοι τους έφεραν τραύματα από όπλο.
Οι ερευνητές έχουν αφήσει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για όσα συνέβησαν στον 14ο όροφο. Και οι τρεις θάνατοι φέρεται να επήλθαν από το όπλο του Αβάγεφ, ενώ υπό έρευνα είναι κάθε σύνδεσμος με τη δουλειά και την προσωπική του ζωή.

Η Αναστασία είπε στους αξιωματικούς ότι το όπλο βρισκόταν στο χέρι του πατέρα της όταν βρήκε το πτώμα του, σύμφωνα με τις αναφορές.

Ο Αβάγεφ εργαζόταν στο παρελθόν ως στέλεχος στην Gazprombank, ένα βασικό μέρος του σχεδίου του Βλαντίμιρ Πούτιν για φυσικό αέριο με ρούβλια προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κυρώσεις της Δύσης , σύμφωνα με το οποίο ο Πούτιν ζήτησε από ξένες εταιρείες να ανοίξουν λογαριασμό στην τράπεζα.

Ο 51χρονος είχε αποχωρήσει από την ιδιωτική τράπεζα ως αντιπρόεδρος, αλλά δεν ήταν σαφές εάν είχε διατηρήσει διασυνδέσεις με αυτήν. Ο Αβάγεφ ήταν πάμπλουτος από την κατασκευαστική του εταιρεία ενώ στο παρελθόν είχε σημαντική θέση στην κυβέρνηση του Πούτιν.

Μία θεωρία είναι ότι υπήρχε έντονη ζήλια ανάμεσα στο ζευγάρι αφού η Γελένα ήταν έγκυος πέντε μηνών με τον πατέρα να θεωρείται ότι είναι ο σοφέρ του συζύγου της. Ωστόσο, οι αναφορές διίστανται σχετικά με το αν πράγματι η 47χρονη ήταν έγκυος.

Υπάρχουν άλλοι ισχυρισμοί ότι ο πρώην τραπεζίτης είχε ανακαλύψει ότι η σύζυγός του είχε σχέση και ο οδηγός είχε παραιτηθεί.

Επίσης, υπάρχουν εικασίες ότι το ζευγάρι είχε εμπλακεί σε δικαστική διαμάχη αναφορικά με οικονομικά ζητήματα. Αλλά οι ερευνητικές πηγές αναφέρουν ότι στο μικροσκόπιο είναι σειρά από στοιχεία.
Στο πολυτελές διαμέρισμα, το οποίο ήταν κλειδωμένο από μέσα, βρέθηκαν συνολικά 13 όπλα, σύμφωνα με την Αναστασία.

Μια γειτόνισσα είπε: «Άκουσα τρεις πυροβολισμούς και φωνές. Μια γυναίκα ούρλιαζε. Στη συνέχεια ακούστηκαν ακόμη δύο πυροβολισμοί. Κανείς άλλος δεν ούρλιαζε. Κοίταξα έξω από το παράθυρο – νόμιζα ότι ήταν πυροτεχνήματα… Αποδείχθηκε ότι δεν ήταν, η μητέρα μου μου είπε ότι ήταν σίγουρα πυροβολισμοί».

Άλλη γειτόνισσα είπε: «Ίσως αυτό οφείλεται στις κυρώσεις – όλοι είναι σε κατάθλιψη, κάποιοι πάνε στα άκρα».

Είπε ότι οι κυρώσεις και η οικονομική ύφεση μπορεί να έπληξαν την επιχείρησή του: «Ενδεχομένως είχε πρόβλημα και αποφάσισε να αυτοπυροβοληθεί» είπε.

Μια άλλη γειτόνισσα σημείωσε: «Ήταν ένας έξυπνος άντρας, σχεδόν επικεφαλής της Gazprombank. Τον είχα δει – δεν έμοιαζε με μανιακός. Ήταν “σπασικλάκι”. Δεν είχε κανένα λόγο να το κάνει. Ήταν πλούσιος, έξυπνος. Δεν υπάρχει περίπτωση να σκοτώσει ένας τέτοιος άνθρωπος. Ίσως ο Αβάγεφ και η οικογένειά του να δολοφονήθηκαν. Λοιπόν, τι σημαίνει αυτό; Ένας άντρας με όπλο μπήκε στο σπίτι και δεν τον εμπόδισε κανείς; Πώς πρέπει να κοιμηθούμε τώρα;».


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.