Γεωστρατηγική αναβάθμιση της Τουρκίας από τις ΗΠΑ.Το Κογκρέσσο ζητά έκριση προμήθειας για μαχητικά F-16 αλλά καί εκσυγχρονισμό των παλαιότερων!


 


 

 ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ S400 ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ F-35

  

To αμερικανικό State Department έστειλε στο Κογκρέσο επιστολή με την οποία ζητά την έγκριση προμήθειας 40 μαχητικών F-16 Block 70 (Viper) και τον εκσυγχρονισμό 80 παλαιότερων τουρκικών μαχητικών στο ίδιο επίπεδο και τονίζει μάλιστα ότι «η πώλησή τους στην Τουρκία συνάδει με τα εθνικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών».

Έτσι λοιπόν, ο Αμερικανός πρόεδρος Τ.Μπάιντεν προωθεί τα τουρκικά συμφέροντα κατά τον καλύτερο τρόπο, φροντίζοντας να επαναφέρει άμεσα την αεροπορική ισορροπία σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο υπέρ της Τουρκίας φυσικά.

Στην επιστολή δεν παρέχονται χρονοδιαγράμματα για την πώληση αλλά τονίζει ότι η Άγκυρα «έχει πληρώσει ένα σημαντικό τίμημα» από τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ουάσιγκτον για την αγορά των ρωσικών συστημάτων S-400 με βάση το νόμο CAATSA!

Υποτίθεται λοιπόν ότι η Άγκυρα ήταν τιμωρημένη με βάση το νόμο αυτόν, λόγω της αγοράς των S-400 από την Ρωσία, όμως οι S-400 συνεχίζουν να βρίσκονται ακόμα στην Τουρκία και συνεπώς δεν έχει αλλάξει κάτι που να δικαιολογεί τους Αμερικανούς για την θετική τους στάση απέναντι στους Τούρκους.

Η προμήθεια των F-16 Viper αποτελεί επίσης προάγγελο και για τα F-35.

Αφού ξεπερνιέται έτσι εύκολα αυτό το «όριο» τι θα εμποδίσει τους Αμερικανούς να ξεπεράσουν και το επόμενο;

Στην Ελλάδα θεωρούσαν πως οι S-400 θα ήταν το «ανυπέρβλητο» εμπόδιο για να επαναπροσεγγίσουν οι ΗΠΑ την Τουρκία.

Όπως θεωρούσαν επίσης πως ήταν αδύνατο να επαναπροσεγγίσει η Τουρκία ΗΑΕ, Σ.Αραβία, Αίγυπτο , Ισραήλ κ.λ.π.

Σε επιστολή του προς το Κογκρέσο, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αναφέρει ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θεωρεί ότι η πιθανή πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία θα είναι σύμφωνη με τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και θα εξυπηρετήσει επίσης τη μακροπρόθεσμη ενότητα του ΝΑTO.

Προφανώς στις ΗΠΑ την παραβίαση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και του εναέριου χώρου την θεωρούν ως ΝΑΤΟϊκή «ενότητα».

Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε τις αντιδράσεις των εγχώριων ΜΜΕ που υποστήριζαν τον Τ.Μπάιντεν ως καλύτερη επιλογή για τα ελληνικά συμφέροντα αντί του πρώην προέδρου Ν.Τραμπ.

Η Ουάσιγκτον μέχρι τώρα δεν είχε εκφραστεί επισήμως για την πώληση, λέγοντας ότι πρέπει να περάσει από την τυπική διαδικασία πώλησης όπλων......με ότι αυτό συνεπάγεται.....

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.