Ζημιά σε χιλιάδες εμπορικές επιχειρήσεις από τη συνεχιζόμενη δυσλειτουργία υπηρεσιών των ΕΛΤΑ


Ζημιά σε χιλιάδες ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με το εξωτερικό, καθώς για τρίτη συνεχόμενη βδομάδα τα ΕΛ.ΤΑ. δεν μπορούν να διακινήσουν δέματα σε άλλες χώρες ως συνέπεια της κυβερνοεπίθεσης που δέχθηκαν στις 20 Μαρτίου.

Οι αντιδράσεις για τη δυσλειτουργία κρίσιμων, ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, υπηρεσιών των ΕΛ.ΤΑ. oλοένα και πληθαίνουν, καθώς, όπως έχουμε ξαναγράψει, η αποκατάσταση της βλάβης στα συστήματα ιχνηλάτησης track and trace και στην εφαρμογή web labeling (προετοιμασία των συνοδευτικών εντύπων για τον εκτελωνισμό και των ετικετών για την αποστολή στον χώρο των πελατών) για τα δέματα, αγαθά ή εμπορεύματα εξωτερικού γίνεται με εξαιρετικά βραδείς ρυθμούς. Αποτέλεσμα αυτών, είναι τα ΕΛ.ΤΑ. να μην δύνανται να διεκπεραιώσουν ακόμη τις αποστολές δεμάτων, με συνέπεια επιχειρήσεις που διαθέτουν και e-shop και συνεργάζονται με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για την αποστολή των προϊόντων τους εκτός Ελλάδας να αντιμετωπίζουν από τη μία μπλοκάρισμα των πωλήσεών τους κι από την άλλη απαιτήσεις πλέον αποζημιώσεων από τους πελάτες στο εξωτερικό που δεν παραλαμβάνουν τα δέματά τους.

Σημειωτέον, η υπηρεσία του web labeling είναι κομβική για την ομαλή μεταφορά των δεμάτων εντός Ε.Ε., ενώ την ίδια στιγμή συναρτάται και με τη διεθνή υποχρέωση για ανταλλαγή εμπλουτισμένων πληροφοριών για τα αντικείμενα που είναι αγαθά ή εμπορεύματα (δεν αφορά την αλληλογραφία) και προορίζονται σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης ανάμεσα στους ταχυδρομικούς φορείς.

Τα συστήματα tracking και web labeling είναι ακόμη πιο κρίσιμα σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία, καθώς βασίζουν όλο το σύστημα διεκπεραίωσης σε αυτή την ηλεκτρονική καταγραφή, με συνέπεια να επιστρέφουν πίσω στις χώρες προέλευσης τα αγαθά σε περίπτωση που δεν έχουν τις απαραίτητες ηλεκτρονικές πληροφορίες.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πηγές της διοίκησης των ΕΛ.ΤΑ. διέρρευσαν σε ΜΜΕ ψευδώς ότι έχει αποκατασταθεί πλήρως το σύστημα track and trace, καθώς αυτό που συμβαίνει είναι ότι επανεκκίνησε το σύστημα, χωρίς όμως να αφορά τις χιλιάδες αποστολές που βρίσκονταν σε εξέλιξη μέχρι την κυβερνοεπίθεση, αφού οι υφιστάμενοι κωδικοί ιχνηλάτησης (tracking numbers) δεν παραπέμπουν πλέον πουθενά λόγω του χακαρίσματος και οι πελάτες πρέπει να αρχίσουν να ψάχνουν στα τυφλά πού μπορεί να βρίσκονται τα δέματά τους. Να θυμίσουμε ότι ελέω απωλεσθέντων δεδομένων οι επιχειρήσεις δεν λαμβάνουν από τα ΕΛ.ΤΑ. και τα χρήματα των αντικαταβολών γιατί έχουν εξαφανιστεί τα στοιχεία των συναλλαγών.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.