Ο καγκελάριος της Αυστρίας από το Κίεβο στη Μόσχα για πρώτη φορά μετά την έναρξη του πολέμου



Η Aυστρία θεωρείται ουδέτερη χώρα και δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ , ωστόσο, τα τελευταία 24ωρα, ο Kαρλ Νεχάμερ έχει αναλάβει το ρόλο του «γεφυροποιού», σε μία προσπάθεια να προσεγγίσει τις δύο πλευρές- Κίεβο και Μόσχα- έτσι ώστε να βρεθεί φως στο τούνελ που θα οδηγήσει στον τερματισμό του πολέμου.

«Ο Καρλ Νεχάμερ επισκέπτεται σήμερα τη Μόσχα έχοντας ενημερώσει το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να ενθαρρύνει τον διάλογο», διευκρίνισε εκπρόσωπος του αυστριακού Καγκελάριου.

Ο Νεχάμερ συνάντησε το Σάββατο στον ηγέτης της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Καγκελάριος της Αυστρίας επισκέφθηκε το Κίεβο και την Μπούτσα, κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα.

«Πρόκειται για μια αποστολή με ρίσκο, δεν θέλω να το κρύψω», παραδέχθηκε ο Καρλ Νεχάμερ αναγνωρίζοντας ότι ίσως υπάρξουν αντιδράσεις στις τάξεις ορισμένων εταίρων του στην Ε. Ε, κυρίες από τις χώρες της Βαλτικής.


Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, ένα 24ωρο προτού μεταβεί στη Μόσχα, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας, ο Ερντογάν συζήτησε, μεταξύ άλλων, με τον Αυστριακό Καγκελάριο ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε είδους υποστήριξη για να διευκολύνει την ειρήνη μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.