ΤΟΥ ΣΤΡΑΒΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΟΥ ΦΤΑΙΝΕ...



Η γιαγιά μου έλεγε της στραβής ψ@@@ς οι τρίχες της φταίνε και είχε δίκιο. Ξαφνικά οι Ρώσοι έγιναν εχθροί και τους παρακολουθούσε η ΕΥΠ που είναι στα χέρια του Πρωθυπουργού σχεδόν από τότε που εκλέχθηκε... Αλήθεια από πότε γίνονται αυτά και που; 
Με διαρροές στον φιλοκυβερνητικό Τύπο η κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογήσει την απέλαση των δώδεκα Ρώσων διπλωματών. 

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα υπήρξε έρευνα 18 μηνών της ΕΥΠ και με βάση τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία το υπουργείο Εξωτερικών έλαβε αυτή την απόφαση.

«Κάποιοι εκ των απελαθέντων όχι μόνο προωθούσαν τις ρωσικές θέσεις σε διάφορα ζητήματα αλλά ενίσχυαν αντικυβερνητικές η αποσταθεροποιητικές απόψεις», αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης για την απέλαση των Ρώσων.

Είναι αρκετά πιθανόν η κυβέρνηση να θεωρεί ως «αποσταθεροποίηση» τη διαδήλωση που έγινε κατά της ρωσοφοβίας το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα από Ρώσους και Έλληνες πολίτες, οι οποίοι να θυμίσουμε ότι δέχθηκαν επίθεση από Ουκρανούς, οι οποίοι τραυμάτισαν μέχρι και ένα επτάχρονο κορίτσι. Να θυμίσουμε ότι γι’ αυτά τα γεγονότα η Ρωσία διεξάγει έρευνα, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα καταλογιστούν και κυβερνητικές ευθύνες.

Τα ίδια δημοσιεύματα ισχυρίζονται επίσης ότι υπήρξε έρευνα για ύποπτη δραστηριότητα των Ρώσων διπλωματών, , αναφορές για χρηματισμούς ιδιωτών κ.λπ. ενώ υπήρξε και συνδρομή κλιμακίων μυστικών υπηρεσιών από Μ. Βρετανία κι ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ανακοινώθηκε ότι οι ελληνικές αρχές κήρυξαν 12 μέλη των Διπλωματικών και Προξενικών Αποστολών της Ρωσίας, που είναι διαπιστευμένα στην Ελλάδα, ως πρόσωπα μη αρεστά (personae non gratae).

Οι ανωτέρω κηρύχθηκαν ανεπιθύμητοι σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης για της Διπλωματικές Υποθέσεις του 1961 και της Σύμβασης της Βιέννης για τις Προξενικές Υποθέσεις του 1963.

Ο Υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε νωρίτερα σήμερα τον Ρώσο πρέσβη σχετικά με την απόφαση αυτή.

Ρωσική πρεσβεία: Θα υπάρξουν συνέπειες, αδικαιολόγητη ενέργεια
Δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες η απόφαση της Ελλάδας για απέλαση των 12 Ρώσων διπλωματών, απαντά η Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα.

«Στις 6 Απριλίου 2022, ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ εκλήθη στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπου ενημερώθηκε για την απόφαση της Αθήνας να κηρύξει 12 διπλωμάτες της Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη personae non gratae.

Από την πλευρά μας, εκφράσαμε την κατηγορηματική διαμαρτυρία για αυτό το αδικαιολόγητο και συγκρουσιακό βήμα που έχει στόχο την ακόμη χειρότερη καταστροφή του συνόλου των διμερών μας σχέσεων.


Επισημάναμε ότι αυτή η ενέργεια δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες».


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.