Η Ρωσία θέλει να επαναφέρει την αντιστοιχία νομίσματος -χρυσού



ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΚΟΒΑΝ ΧΑΡΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΧΡΕΩΝΑΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ  ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΑΕΡΑ.  ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΑΕΡΟΣ ΑΡΠΑΖΑΝ ΤΗ ΓΗ ,ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ  ΚΛΠ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΠΛΕΧΤΕΙ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΟΥΣ.
ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΝΑΛΥΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΠΩΣ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΑΕΡΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ :
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν σχεδιάζει την σύνδεση του ρουβλίου με τον χρυσό και άλλα αγαθά όπως ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, δηλαδή η τιμή του ρωσικού νομίσματος θα εξαρτάται από από την τιμή του χρυσού.

Αυτό, αν σκεφθεί κανείς ότι η Ρωσία είναι η δεύτερη παραγωγός χρυσού παγκοσμίως, και διαθέτει τεράστια αποθέματα, σημαίνει ένα σταθερό ρούβλι.

Αξιωματούχος του ρωσικού ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι ότι η σύνδεση του ρουβλίου με τον χρυσό θα δώσει στην Ρωσία «κυριαρχία» στο χρηματοπιστωτικό της σύστημα.

Η Ρωσία παράγει κάθε χρόνο περίπου το 10% του χρυσού που εξορύσσεται παγκοσμίως και είναι ένας μεγάλος παραγωγός πετρελαίου, φυσικού αερίου, μετάλλων και σιτηρών.

Σ’ αυτό που φάνηκε μια προσπάθεια σύνδεσης του ρουβλίου με τον χρυσό, είναι η ανακοίνωση που έκανε η Κεντρική Τράπεζα στον Μάρτιο σύμφωνα με την οποία θα μπορεί να αγοράζει χρυσό στην καθορισμένη τιμή των 5.000 ρουβλίων το γραμμάριο έως τις 30 Ιουνίου.

Αλλά δύο εβδομάδες αργότερα, όταν το ρούβλι ενισχύθηκε απότομα, επανήλθε και ανακοίνωσε ότι μπορεί να αγοράζει χρυσό σε τιμές διαπραγμάτευσης.

Πολλά νομίσματα κατά το παρελθόν σχετίζονταν με τον χρυσό ή το ασήμι. Η Ρωσία υιοθέτησε την ισοτιμία σε σχέση με τον χρυσό το 1897 αλλά, όπως πολλές χώρες, εγκατέλειψε την σχέση αυτή κατά την διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου καθώς οι κυβερνήσεις τύπωναν χρήμα για να χρηματοδοτήσουν τον πόλεμο.
Το ρούβλι εμμέσως είχε συνδεθεί με τον χρυσό με βάση το σύστημα ισοτιμιών Μπρέτον –Γουντς (Bretton Woods) που διαμορφώθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μέσω του οποίου οι χώρες συνέδεαν την ισοτιμία των νομισμάτων τους με το αμερικανικό δολάριο, το οποίο με τη σειρά του ήταν συνδεδεμένο με τον χρυσό, λέει ο Αλεξάντερ Μιχαήλοφ, αναπληρωτής καθηγητής οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Reading.

Αλλά η σύνδεσή του με τον χρυσό διακόπηκε όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες το 1971 έπαψαν να επιτρέπουν την μετατροπή δολαρίων σε χρυσό.

Ο Νικολάι Πατρούσεφ, γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και στενός σύμμαχος του Πούτιν, είχε δηλώσει την Τρίτη, ότι έχουν συνταχθεί προτάσεις που αφορούν τη σύνδεση του ρουβλίου με τον χρυσό και άλλα αγαθά.

«Η πιο σημαντική προϋπόθεση για να διασφαλισθεί η οικονομική ασφάλεια της Ρωσίας είναι η εξάρτηση από το εσωτερικό δυναμικό της χώρας» είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στην κυβερνητική εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta.

Ερωτηθείς αν αυτές οι ιδέες έρχονται σε αντίθεση με την οικονομική θεωρία, ο Πατρούσεφ είπε ότι « δεν έρχονται σε αντίθεση με τα συμπεράσματα της οικονομικής επιστήμης, έρχονται σε αντίθεση με τα συμπεράσματα των οικονομικών εγχειριδίων της Δύσης».

Ο Κανόνας του χρυσού (Gold Standard) ίσχυε πριν τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες στο διεθνές εμπόριο


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.